1.5. TJ Velké Losiny

02.05.2011 07:07

TJ Lázně Velké Losiny – FC Dolany 3 : 1 (1:0)

 Losinští fotbalisté v nedělním utkání krajského přeboru sice vybojovali doma tři body s Dolany, svým výkonem však trenéra příliš nepotěšili.
„Zápas by se dal hodnotit spíše jako podprůměrný. Soupeř toho u nás příliš nepředvedl. Moc šancí si nevytvořil a hrozil většinou jen ze standardek. Bohužel my jsme se přizpůsobili jeho hře. Dlouho to bylo bez pohybu a nasazení,“ prozradil úvodem trenér Velkých Losin Roman Maňka.
I přesto jeho svěřencům vyšel vstup do zápasu na výbornou, když se rychle ujali vedení. V 8. minutě poslal Strnad dlouhý pas na Šimáka, jehož střelu gólman jen vyrazil, dobíhající Smrž se však již nemýlil.
„Jenže jinak jsme toho v první půli moc neukázali, chyběla nám přihrávka na střed hřiště, když většinou jsme si pouze zbytečně nahrávali mezi obránci,“ řekl dále Maňka. „Teprve po přestávce se náš výkon zvedl. Kluci začali více bojovat a z toho pramenily také šance,“ prozradil dále losinský kouč.
Jednu z dobrých možností měl například Smrž, který šel sám na gólmana, ale nakonec zamířil těsně vedle brány.
Pojistku náskoku tak domácímu mužstvu zajistil až v 70. minutě kanonýr Petr Navrátil, kterého vyslal na zteč Krejčí.
Nejlepší střelec krajského přeboru nejprve naznačil střelu, čímž si položil gólmana, udělal kličku a pohodlně skóroval do prázdné klece.
„Podle mě jsme byli po většinu zápasu herně lepší. Měli jsme územní převahu, ze které se mohlo něco urodit, ale udělali jsme dvě hrubé chyby v obraně, po kterých nás soupeř potrestal,“ litoval jiří Navrátil, trenér hostů z Dolan.
O chvíli později však hosté vývoj zdramatizovali. Po dlouhém nákopu do šestnáctky domácích, kde Strnad prohrál hlavičkový souboj, se k míči dostal volný Čech a snížil na 2:1.
V samotném závěru ale Velké Losiny pojistily své vítězství díky trestnému kopu Sládka.
„Byl to ryze remízový zápas se šťastným koncem pro nás. Dnes to bylo hodně ubojované vítězství,“ dodal závěrem Maňka.
S tím souhlasil i Navrátil. „Zápasu by víc slušel nerozhodný výsledek. V tomto ohledu je pro nás porážka trochu nespravedlivá,“ ře­kl.
Branky: 8. Smrž, 70. Navrátil, 82. Sládek – 78. Čech. Rozhodčí: Boček – Kopecký, Straka. Diváků: 160.
Velké Losiny: Neoral – Barcal, Strnad, Kalvoda (46. Šinogl), Němeček – Sládek, Krejčí, Šimák (80. Neuman) – Smrž, Navrátil (87. Manov). Trenér: Roman Maňka.
Dolany: Benčík – Čapek (76.Šimek), Pospíšil, Václavík, Penc, Bergmann, Holly, Novák, Čech, Duda, Zapletal. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Miroslav Pergl - ŠUMPERSKÝ DENÍK

benfika
FC Dolany B - SK Chválkovice B  5 : 0 (3:0)
Branky: Liška 2, Beňa, Podivínský, Samek

dorost
SK Slatinice - FC Dolany 2 : 1 (1:0)
branka: Hrdlička

starší žáci
FC Dolany - Sokol Doloplazy 2 : 3 (2:1)
Branky: Horák, Isikidis

Vlastní vyhledávání