1.5.08 1.HFK Olomouc "B"

02.05.2008 10:41

Dolany udolaly aspiranta postupu

Domácí se v minulém kole dostali z nejhoršího a v derby s rezervou Holice potřebovali potvrdit únik ze sestupových pozic. Podařilo se. Domácí jedinou brankou porazili jednoho z divizních kandidátů a mohou volněji dýchat.

FC Dolany - 1.HFK Olomouc B 1:0 (1:0)

O tom, že o třech bodech rozhodne již čtvrtá minuta zápasu se domácím určitě ani nezdálo. Branka to ovšem byla pohledná a kdo přišel na utkání později mohl litovat. Po rohovém kopu Bergmanna přiťukl Kluka míč na hlavu Smoláka a míč skončil nechytatelně za zády gólmana Šroma. Domácí dost nezvyklý začátek poněkud zaskočil. Na bránění těsného vedení bylo příliš brzy, ale do útoku je hosté v prvním poločase často nepouštěli. Holičtí byli celý první poločas střelecky aktivnější, ale domácí často i se štěstím udrželi čisté konto. Poprvé dolanským fanouškům zatrnulo ve 24. minutě, kdy domácí otáleli s odkopem, míč vydoloval Neužil, ale na jeho přihrávku napříč celým malým vápnem nikdo z jeho kolegů nedosáhl. Druhou možnost na vyrovnání přišla v poslední minutě prvního poločasu. Nejprve Hubeňák vykopl míč z prázdné branky po střele Dohnala a následný závar před brankou ukončil rozhodčí Vedral, který poslal oba celky raději do kabin… První část druhého poločasu vyzněla lépe pro domácí tým. Do šancí se dostal Pospíšil, Pavlíček, Hradil i střídající Kaczmarczyk, ale střely vesměs minuly svatyni hostů. V závěru se do tlaku dostali opět hosté toužící alespoň vyrovnat, ale když v 85. minutě byla jemná hlavička Smékala jen lahůdkou pro gólmana Benčíka skončil zápas těsným vítězstvím domácích, kteří z pěti posledních zápasů získali solidních dvanáct bodů.

Branka: 4. Smolák. Rozhodčí: Roman Vedral. ŽK: Pospíšil, Kaczmarczyk - Neužil, Růžička.
Dolany: Benčík - Horák (46. Kaczmarczyk), Pospíšil, Hrabal, Kolář, Bergmann, Hubeňák, Pavlíček, Smolák, Kluka (89. Václavík), Hradil. Trenér Jiří Navrátil. 1.HFK Olomouc B: Šrom - Zálešák, Luňák, Růžička, Vacek (46. Došlík), T. Krejčí, Neužil (65. Koutek), Smékal, M. Krejčí, Čižmar, Dohnal. Trenér Zbyněk Kurfürst.

Pro Olomoucký DENÍK zpracoval Bohuslav Jareš

starší žáci
FC Dolany - TJ Štěpánov 2 : 3
branky: Dan Samek 2

 

Vlastní vyhledávání