1.4. FC Kralice

02.04.2012 08:53

FC Dolany - FC Kralice 2 : 1 (1:1)
Dolany děkují Pospíšilovi, v oslabení skolil Kralice
Dolany – Fotbalisté Dolan to myslí se záchranou v přeboru vážně. V důležitém utkání dokázali na domácí půdě udolat Kralice. Vítězný gól navíc vstřelili v době, kdy hráli o deseti. 
V prvním poločase vymazal vedení hostů, které udeřily po brejku Lisického.
Po přestávce pak, téměř bezprostředně poté, co byl vyloučen po druhé žluté kartě Hlavica, hlavou po standardní situaci rozhodl.
„Standardky, to byl náš problém. Pospíšil je dobrý hlavičkář a my jsme ho neuhlídali. Herně byl z naší strany vidět oproti utkání s Lošticemi posun. Když ale prohrajete, tak nikdy nemůžete být spokojený,“ řekl po duelu trenér Kralic Zdeněk Chytka.
Jeho mužstvo mělo dobré příležitosti především po brejkových situacích. Kromě gólu Lisického mohly Kralice udeřit do přestávky ještě jednou. Valtr však po spolupráci s Deutschem přestřelil.
Domácí sice měli mírnou převahu, ale absolutně ji nedokázali zúročit.
Chtěli jsme hodně držet míč a kombinovat, což se nám ale i vinou hrbatého hřiště nedařilo. Bylo to nemastné neslané. Hodně jsme kazili přihrávky, což soupeři umožňovalo chodit do brejků a po jednom z nich nás ztrestal,“ uvedl trenér Dolan Jiří Navrátil.
Také na začátku druhé půle zahrozily Kralice. Smolař Valtr však ani tentokrát neuspěl.
Dolany dostaly vzápětí unikátní příležitost jít do sedla. Bergmannovi však pokutový kop nařízený za faul na Večeřu chytil brankář Winkler.
A pro domácí bylo ještě hůř. Čtvrt hodiny před koncem fauloval Hlavica, dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště.
„Byl to nic neřešící faul,“ glosoval vyloučení trenér Navrátil.
Štěstí se ale na Dolany nakonec přece jen usmálo. Krátce po vyloučení přišla standardní situace a Pospíšil z ní hlavou rozhodl.
„Pospíšil ukázal, jak je pro nás důležitý,“ chválil hrdinu dne Navrátil.
„V závěru už to byla od nás jen betonová zeď a nakonec jsme vítězství udrželi,“ dodal.
Kralice v závěrečném náporu byly několikrát velmi blízko vyrovnání. Růžičkovu střelu brilantním zákrokem vyrazil Benčík. V nastavení však i on jen přihlížel, jak Šlézarova rána míří do branky. Naneštěstí pro Kralice se ale od jednoho z hostujících fotbalistů odrazila zpět do pole.
„Byl to zápas, který jsme nemuseli prohrát. Příležitostí jsme určitě měli dost na to, abychom minimálně remizovali. Bohužel se momentálně potýkáme se střeleckou impotencí,“ povzdechl si trenér Kralic Chytka.
Jeho protějšek byl naopak na výsost spokojen, že se Dolanům podařilo potvrdit cenné tři body z minulého kola, které tým vyválčil ve Zlatých Horách.
„Vítězství bylo hodně vydřené. Možná jsme měli malou převahu, ale bylo to od nás jalové. Moc si toho vážíme, i když víme, že jsme měli štěstí,“ řekl Navrátil.
Branky: 31. a 77. Pospíšil – 19. Lisický. Rozhodčí: Válek – Machala, Reich. ČK: Hlavica (D.).
Dolany: Benčík – Čapek (80. Svozil), Novák, Pospíšil, Hlavica – Valenta, Jorda (65. Holly), Bergmann, Šimek (37. Grossmann) – Večeřa – Volf. Trenér: Jiří Navrátil.
Kralice: Winkler – Jano, Ohlídal, Halenka, Martinec – Valtr, Růžička, Šlézar, Deutsch (70. Vybíhal) – Cibulka (85. Z. Petržela), Lisický. Trenér: Zdeněk Chytka.
Autor: Jiří Fišara/DENÍK 

benfika
FK Huzová - FC Dolany "B" 1 : 5 (0:4)
branky: Liška 2, Sklenář 2, Hrdlička

mladší žáci
Tatran Litovel - FC Dolany 8 : 4 (4:2)
branky: Maduda 3, Schwarz

Vlastní vyhledávání