1.-2.6. TJ Zlaté Hory

03.06.2013 09:05

FC Zlaté Hory – FC Dolany 3:4 (3:1)
Dolany otočily zápas, ve kterém prohrávaly 3:1
Zlaté Hory/Dolany – Mizerná hra obrany stála fotbalisty Zlatých Hor dobře rozehraný domácí zápas proti Dolanům, ve kterém hosté předvedli parádní obrat a v samotném závěru pak strhli výsledek na svou stranu.
„Po zápase ale mohlo být i daleko dříve. Dnes nejsem spokojen především s činností obranné čtveřice a zejména naši stopeři tentokrát dělali neuvěřitelné chyby," konstatoval po utkání trenér Zlatých Hor Jiří Silný, jehož slova potvrzuje skutečnost, že všechny čtyři góly nakonec domácí inkasovali přes střed obrany.
Hned na začátku hry navíc šli hosté sami na gólmana a v 10. minutě se již ujali vedení zásluhou Volfa, poté ještě trefili tyčku.
„Soupeře jsme hloupě pouštěli do šancí, přesto se nám i přes takovou herní mizérii podařilo skóre otočit," prozradil dále Silný.
Ve 29. minutě zahrával z boku trestný kop Hoffmann a Burian hlavou srovnal. Těsně před půlkou si domácí díky dvěma slepeným trefám zajistili slibný náskok.
Nejprve se dostal za obranu Charalambidis a prostřelil gólmana, záhy se po centru Plháka prosadil hlavou Křepelka.
„O přestávce jsme si řekli, že necháme soupeře hrát, počkáme, co vymyslí a pokusíme se z brejků využít jejich případné mezery v obraně, jenže místo toho jsme je zbytečně honili na jejich polovině. Zkrátka stále stejná písnička, když jsme znovu nedodrželi taktiku. Něco jsme si prostě naplánovali, ale pak na hřišti děláme něco jiného, to se nesmí stávat," mrzelo kouče Zlatých Hor.
„Krajský přebor není zase tak nízká soutěž, aby se tady nemusela dodržovat nějaká taktika a pokyny trenéra. Možná naši hráči i trochu podlehli uspokojení, že za stavu 3:1 je už rozhodnuto," míní Silný.
„Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale potom jsme přenechali iniciativu soupeři a ten nás za to potrestal, takže o půlce jsme si museli v kabině řadu věcí vyříkat," uvedl trenér Dolan Petr Máčala a jak se zdá, diskuze přišla hostům k duhu.
Ve druhé části převzali otěže zápasu a v 75. minutě se jim podařilo vsítit Krzyžánkem důležitý kontaktní gól a nadále měli převahu.
Záhy navíc Čech dokázal srovnat, pak mohli domácí litovat nevyužité šance Brücknera. Dílo zkázy dokončil v 87. minutě svou druhou trefu v utkání Volf po centru Dlabala.
„Důležité bylo, že jsme nepolevili v tlaku a bojovali až do konce, přestože se hrálo na opravdu těžkém terénu a ve velkém dešti. Šli jsme zkrátka výhře více naproti než domácí. V souboji o záchranu to pro nás jsou nesmírně cenné body," doplnil Máčala.
„Na naší straně je jen obrovské zklamání. Někteří naši hráči si bohužel na hřišti dělali, co chtěli," uzavřel stroze hodnocení sobotního duelu zlatohorský Jiří Silný.
Branky: 29. Burian, 44. Charalambidis, 45. Křepelka – 10. a 87. Volf, 75. Křižánek, 78. Čech. Rozhodčí: Válek – Motlíček, Chládek.
Zlaté Hory: Švrčina – Malý, Škoda, Pluhařík, Karlík – Charalambidis, Křepelka, Hoffmann, Plhák – Burian (87. Biedrava), Brückner (78. Petroš). Trenér: Jiří Silný.
Dolany: Benčík – Hradil (46. Šimek), Penc, Pospíšil, Svozil – Liška (80. Valenta), Čech, Novák, Grossmann (65. Dlabal) – Krzyžánek, Volf. Trenér: Petr Máčala.
Autor: Miroslav Pergl/DENÍK

benfika
FC Dolany B - TJ Mladějovice 8 : 0 (6:0)
branky: Liška 2, Máčala 3, Musil, Hrdlička ?

starší žáci
FC Dolany - FC Lužice 6 : 1 (3:1)
branky: Foukal 3, Hudec 2, Koiš

Vlastní vyhledávání