Vyhráli jsme v Nedvězí

11.10.2007 10:00

 

 

 

Hanácký pohár dospěl do finále. Setkaly se v něm týmy s rozdílným postavením v mistrovských soutěžích. Zatímco postup účastníka krajského přeboru Dolan byl v podstatě povinností, druhý účastník Nedvězí si vybojoval účast ve finále překvapivě přes tři celky, které hrají ve vyšších soutěžích (Nová Hradečná - II. třída, Autodemont Horka - I.A třída a v semifinále Náměšť - I.A třída).

 

SFK Nedvězí - FC Dolany 1:7 (0:3)

 

 

První utkání letošního finále Hanáckého poháru se hrálo v Nedvězí. Hosté hráli první čtvrthodinku jen v deseti, ale domácí početní převahu nedokázali využít. Naopak dvě úvodní šance měli Dolanští. Hned v první minutě dostal Pavlíček míč za obranu, ale jeho střelu perfektně zlikvidoval gólman Horák a v sedmé minutě hlavičkoval Navrátil těsně vedle. Domácí měli možnost skórovat těsně před příchodem jedenáctého hráče hostů, ale dalekonosný lob Chmely skončil těsně za brankou hostů. V 17. minutě hosté měnili poprvé skóre. Po nádherné přihrávce Bezděka poslal míč volejem do sítě Bergmann. O čtyři minuty později zvýšil na 0:2 Kaczmarczyk po přihrávce Václavíka. Domácí měli velkou příležitost skórovat ve 37. minutě. Přímý volný kop Kikala vytáhl gólman na roh, z rohového kopu vystřelil Chmela. Již překonaného brankáře zastoupil jeden z dolanských obránců… Třetí gól první půle vsítil Pavlíček po chybě domácí obrany. Nadšení a elán domácích zchladily dva slepené góly hostů v úvodu druhé části hry. V 50. minutě se trefil hlavou po rohovém kopu Pospíšil, o minutu později přidal pátý gól hostů Hegr... Za devět minut přidal další gól hostů Novák, který dostal míč za prořídlou obranu (domácí totiž měli výhodu rohového kopu…). O dvě minuty později měli první šanci druhé půle domácí. Po pěkné akci střílel T. Blaha jen do břevna. Poslední gól hostů vsítil Bergmann v 70. minutě. Po sedmé brance hosté zvolnili a dali prostor i domácím. V 75. minutě Kubáčkovu tutovku ještě Chladna vychytal, ale pět minut před koncem se domácí čestné branky přece jen dočkali. Autorem gólu byl zcela volný Kikal. Dolany si připsaly výrazné vítězství a odveta v Dolanech bude zřejmě jen formalitou… Branky: 17. a 71. Bergmann, 24. Kaczmarczyk, 50. Pospíšil, 39. Pavlíček, 51. Hegr, 60. Novák

Dolany: Chlanda - Horák, Pospíšil, Václavík, Bezděk (46. Hradil), Bergmann, Kaczmarczyk, Navrátil, Novák, Pavlíček, Hegr (od 16. minuty). Trenér: Jiří Navrátil.

Pro Deník zpracoval Jareš Bohuslav

Vlastní vyhledávání