Vyhráli jsme Hanácký pohár 2007

18.10.2007 10:00

Hanácký pohár 2007 byl zakončen za krásného podzimního počasí odvetným zápasem v Dolanech. Dolanští ani ve druhém utkání nezaváhali a zaslouženě se stali vítězi letošní poháru, který pořádal OFS v Olomouci.

FC Dolany - SFK Nedvězí 5:1 (3:0)

První utkání letošního finále Hanáckého poháru v Nedvězí skončilo výrazným vítězstvím účastníka krajského přeboru z Dolan (7:1) a odveta potvrdila dolanské kvality. Dolanští měli razantní vstup do utkání, když měnili skóre již ve čtvrté minutě Václavíkem po přihrávce Navrátila. O dvě minuty později dostal Bezděk dlouhý centr za obranu, přesným obloučkem přehodil gólmana a zaznamenal druhý gól. Z dalších šancí se rozdrnčeli jen tyče. Poprvé ve 12. minutě z kopačky Nováka, v 17. minutě v podání autora druhé branky Bezděka. Skóre se měnilo potřetí ve 27. minutě, kdy Kaczmarczyk dostal přesnou přihrávku a pohodlně skóroval. Přes řadu dalších šancí se měnilo skóre až čtvrthodiny po změně stran. Autorem čtvrté branky byl Bergmann po přihrávce Jordy. Za čtyři minuty přidal další branku Kaczmarczyk a domácí měli zaděláno ještě na výraznější vítězství než v prvním utkání. Jenže Bergmann trefil v 69. minutě jen tyč a Pospíšil o deset minut později zahodil tutovku, když ze tří metrů netrefil prázdnou branku. To hosté svou jedinou šanci využili. Pět minut před koncem dostal Rous dlouhý pas za obranu, obešel i gólmana Chlandu a dal tak čestný úspěch účastníka III. třídy. Poslední gól zápasu zařídil střídající Hegr minutu před koncem. Vojta Pospíšil přebírá pohár z rurkou předsedy OFS, Stanslava Kalába a Milana HladkéhoPo utkání předal pohár vítěznému týmu předseda OFS Stanislav Kaláb a předseda STK Milan Hladký. "My si úspěchu v poháru velmi ceníme. V současné době se nám v krajském přeboru nedaří a tak věříme, že nám vítězství pomůže k lepším výsledkům i v mistrovské soutěži. Chci poděkovat OFS Olomouc za pravidelné organizování poháru. Je příjemným zpestřením činnosti fotbalových klubů" řekl po utkání jeden z funkcionářů Dolan pan Karel Čapka.
Branky: 27. a 64. Kaczmarczyk, 4. Václavík, 6. Bezděk, 89. Hegr - 86. Rous. Rozhodčí: Petr Boháč. Diváků: 100.
Dolany: Chlanda - Horák, Pospíšil, Václavík, Novák, Bergmann, Kaczmarczyk, Navrátil, Smolák (46. Jorda), Bezděk (46. Hegr), Vychodil (46. Hradil). Trenér Jiří Navrátil.

reportáž pro Deník zapsal a zpracoval Bohuslav Jareš

Vlastní vyhledávání