Víkend plný fotbalu v Bělkovicích

29.07.2007 19:00

V Bělkovicích-Lašťanech stihli o víkendu 28.a 29.7 dva fotbalové turnaje. V sobotu si zahrály "staré gardy" Dolan, Bohuňovic, Chválkovic a domácích Bělkovic-Lašťan, v neděli se střetly celky mužů. V sobotu slavili úspěch Bohuňovičtí, v neděli se radovali domácí.

Sobotní turnaj starých pánů se stal kořistí hráčů Sokola Bohuňovic. V dopolední kvalifikaci porazili náš tým Dolan 2:1 a do finále postoupili společně s celkem domácích, který vyřadil Chválkovice 3:1. V boji o třetí místo se blýskl pěti brankami dolanský Petr Máčala a Dolany porazily Chválkovice vysoko 11:1. Ve finále byli úspěšní borci Bohuňovic, kteří jasně přehráli domácí Bělkovice-Lašťany 4:0. Střelecky se prosadil Vašenka, který zatížil konto domácích dvěma góly. První gól utkání zařídil Dittmer, třetí gól v pořadí přidal Mikstein.

Pořadí turnaje: 1. TJ Sokol Bohuňovice, 2. SK Bělkovice-Lašťany, 3. FC Dolany, 4. SK Chválkovice.

Nedělní turnaj mužů otevřelo utkání domácího SK Bělkovice-Lašťany, který porazil SK Chválkovice 2:0 brankami Forejta a Krzyžánka. Do odpoledního finále se probojoval favorit celého turnaje FC Dolany. Bohuňovičtí kladli soupeři z krajského přeboru nečekaný odpor a podlehli jen těsně 2:1. Brankami Bergmana a Václavíka vedli Dolanští 2:0, kontaktní gól Bohuňovic zaznamenal Poláček.

SK Chválkovice - TJ Sokol Bohuňovice 2:2 (2:0) p.k. 4:2

Utkání o třetí místo slibovalo vyrovnaný boj, což se nakonec potvrdilo. V prvním poločase byli aktivnější Chválkovičtí. Skóre otevřel Zapletal po krásné kolmé přihrávce Zahrady, na 2:0 zvyšoval opět Zapletal, který hlavou zužitkoval přímý volný kop Petra Ihnáta. Ve druhé půli převzaly iniciativu Bohuňovice. Nejprve využil Šindler chybu chválkovického gólmana Macka a snížil střelou do opuštěné branky na 2:1. V další fázi zápasu měl několik tutovek bohuňovický Neplech, ale Macek několikrát svou chybu napravil. Až tři minuty před koncem se Neplech dočkal. Unavená chválkovická obrana se nestačila vrátit, z bohuňovické laviny dostal zcela volný Neplech polovysoký centr a nechytatelným volejem si vynutil střelbu pokutových kopů. V nich ovšem byli úspěšnější hráči Chválkovic, když Macek tři penalty zneškodnil. Branky: 12. a 33. Zapletal - 50. Šindler, 77. Neplech.

SK Bělkovice-Lašťany - FC Dolany 5:5 (1:1) p.k. 2:0

Finále mělo zejména v jeho závěru dramatický průběh a nečekaného vítěze. Dlouho se hrálo podle předem rozdaných not, když fotbalově vyspělejší hosté udávali tón hry. Svoboda nastřelil v 9. minutě břevno a přestože se domácí ve 12. minutě ujali vedení, když zpětnou přihrávku Kluky poslal do sítě Forejt, zůstávali hráči Dolan v pohodě. Za deset minut srovnali po rohu Bezděka pěknou střelou Svobody pod břevno. Bezděk byl také u prvního gólu ve druhé půli, když po jeho přímém volném kopu skóroval hlavou Bergmann. Protože se zápasy o umístění hrály 2x40 minut stala se poslední čtvrtina duelu krkolomnou přestřelkou, ve které padlo sedm branek! Nejdříve po brejku a chybném vyběhnutí dolanského gólmana Benčíka vyrovnal do prázdné Krzyžánek. O minutu později však Kaczmarczyk vrátil vedení Dolanským. V 67. minutě neproměnil Bergmann pokutový kop, přesto v 72. minutě Dolany odskočily o dva góly díky brance Jordy. Domácí se ovšem nevzdali a během pěti minut dokázali třemi brankami skóre otočit. Střelecky se nejdříve prosadil Krzyžánek, vyrovnání zařídil Štěpánek a do vedení dostal domácí celek dorostenec Vrána lišáckým lobem. Dolanští dokázali v poslední minutě vyrovnat brankou Jordy a diváci se tak dočkali dalšího penaltového rozstřelu. V něm podal fantastický výkon domácí brankář Vidrman, který vytěsnil všechny čtyři pokusy hostů a domácí si tak nečekaně převzali putovní pohár pro vítěze turnaje. Branky: 63. a 74. Krzyžánek, 12. Forejt, 76. Štěpánek, 78. Vrána - 72. a 80. Jorda, 22. Svoboda, 58. Bergmann, 64. Kaczmarczyk.

Pořadí turnaje: 1. SK Bělkovice-Lašťany, 2. FC Dolany, 3. SK Chválkovice, 4. TJ Sokol Bohuňovice.

Vlastní vyhledávání