Memoriá Miloslava Mikšíka 2010

02.08.2010 12:08

Překvapení na memoriálu, vyhrál Černovír

V tradičním termínu se ve Chválkovicích uskutečnil již 38. ročník fotbalového turnaje – Memoriál Miloslava Mikšíka. V sobotu se hrálo o finále a oba zápasy skončily dle předpokladů, v neděli se bojovalo o konečné umístění. Loňský vítěz FC Dolany prvenství neobhájil – z vítězství se radovali fotbalisté Černovíra.
FC Dolany – Sokol Slavonín 6:1 (1:1)
Úvod turnaje obstaral duel papírového favorita z Dolan s účastníkem I.B třídy Sokolem Slavonín. Fobalově vyspělejší Dolanští udávali tón hry a vyhráli zcela zaslouženě, přesto je konečný výsledek až příliš krutý pro nováčka turnaje.
Přes několik šancí Dolan v úvodních minutách zápasu (dvakrát Štrbík, jednou Valenta), které bravurně zlikvidovala nová akvizice Slavonína gólman Vybíral, byl stav vyrovnaný až do 65. minuty.
První gól zápasu zaznamenal dolanský Václavík ve 22. minutě, kdy pohotově doklepl do sítě vyraženou střelu Valenty. Slavonín vyrovnal za necelé dvě minuty.
Po rohovém kopu Bezděka se z hranice šestnáctky trefil Šrom. Druhý gól Dolan mohl dát Štrbík ve 34. minutě z pokutového kopu, ale trefil jen tyč. Hned z protiútoku jej okopíroval Korol, jehož pěkná střela skončila rovněž na tyči.
Po přestávce měli první šanci Dolanští v 58. minutě. Po pěkné kombinaci trefil Holly pro změnu břevno. Zlom ve vývoji utkání nastal ve zmíněné 65. minutě, kdy Václavíkovu střelu tečoval do sítě Holly.
Slavonínští se rázem vytratili z trávníku a dolanští střelci excelovali. Třetí gól zaznamenal v 71. minutě dloubáčkem Štrbík, v 79. minutě zvyšoval na 4:1 Smolák po přesné přihrávce Dudy, pátý gól přidal v 82. minutě z voleje Duda po přihrávce Čapka a kanonádu zakončil o minutu později střídající Dlabal.
Branky: 22. Václavík, 65. Holly, 71. Štrbík, 79. Smolák, 82. Duda, 83. Dlabal – 24. Šrom. Rozhodčí: Michal Dömisch. Diváků: 400.
Dolany: Benčík (46. Chlanda) – Čapek, Novák, Václavík, Holly, Pavlíček (63. Dlabal), Štrbík, Smolák, Valenta, Duda, Hradil. Trenér Jiří Navrátil.
Slavonín: Vybíral – Doležel, Hampl, Horák (60. Semjon), Metelka, Šrom, Dostál, Kloboučník (21. Večeřa), Alka, Bezděk, Navrátil. Trenér Miroslav Večeřa.

SK Chválkovice – Slovan Černovír 2:2 (1:1) na p.k. 1:4
Ve druhém sobotním utkání byl favoritem účastník I.B třídy z Černovíra, ale neměl to vůbec jednoduché. Domácí celek, s řadou nových tváří, držel s favoritem krok až do konce utkání a o účast ve finále přišel až po neúspěchu v penaltovém rozstřelu.
Do vedení šli již v sedmé minutě domácí. Kováč využil nepřesnou rozehrávku nováčka v týmu hostů gólmana Zemana a z třiceti metrů poslal padáček do opuštěné branky. Hosté vyrovnali v 16. minutě, kdy Štefek přiklepl míč Murárikovi a gólman domácích byl bezmocný.
Další branky se urodily v úvodních minutách druhé půle. Nejprve se předvedli hosté. Ve 49. minutě naservíroval Šubrt přesný balón Zapletalovi a na jeho jedovku po zemi byl nováček v brance domácích Slavíček krátký.
Vyrovnání ovšem přišlo o minutu později. Navrátilec do domácí sestavy Zahrada namazal ideálně Kaczmarczykovi. Dalších branek se početné publikum již nedočkalo a na otázku, kdo si zahraje finále, musela odpovědět střelba pokutových kopů.
V ní byli úspěšnější Černovírští. Proměnili všechny čtyři (na pátou ani nedošlo), kdežto domácí ze tří jen jednu…
Branky: 7. Kováč, 50. Kaczmarczyk – 16. Murárik, 49. Zapletal. ŽK: Šubrt, Zapletal (oba Černovír). Rozhodčí: Radek Kubíček. Diváků: 450.
Chválkovice: Gross (46. Slavíček) – Hartman, Ihnát, Kaczmarczyk (67. Vyroubal), Toman (60. Korec), Kováč, Zahrada, Vávra, Luňák (11. Opletal), Odstrčil, Štefek. Trenér Ivan Henik.
Černovír: Zeman – Murárik, Navrátil, A. Špička, Smékal, Petrů, Láner (76. Švec), J. Špička (46. Pučálka), Vyroubal (60. Daniel), Šubrt, Zapletal. Trenér Martin Suchánek.

SK Chválkovice – Sokol Slavonín 4:7 (2:4)
Nedělní program zahájilo utkání o třetí místo, ve kterém se střetly poražené celky z úvodních zápasů. Slavonínští zahájili utkání ve velkém stylu. Dali zapomenout na sobotní debakl od Dolan a po čtvrthodince hry vedli 0:4!
V 5. minutě využil hrubku domácí obrany Alka a pohodlně dal první branku zápasu, v 9. minutě po brejku dal druhý gól střelou na zadní tyč Korol, ve 13. minutě dal zvyšoval Alka, po perfektní přihrávce Bezděka na 0:3 a kanonádu uzavřel o dvě minuty později Dostál po rohovém kopu Bezděka.
Domácí se otřepali a v 18. minutě, po přímém volném kopu Štefka, poslal Kumr odražený míč nekompromisně za záda Vybírala. Na 2:4 snižoval čtyři minuty před změnou stran Pavlinec z přímého volného kopu.
Šest minut po přestávce nacentroval Bezděk ideální míč Korolovi a bylo to 2:5. V následném čase si vzali slovo opět domácí. V 55. minutě se trefil Spáčil po rohovém kopu Kumra a v 61. minutě s přehledem proměnil pokutový kop Kováč.
Závěr však patřil hostům. Nejdříve se trefil Bezděk z pokutového kopu a tečku za utkáním udělal v 87. minutě Alka, který zaznamenal třetí gól v utkání rovněž z pokutového kopu.
Branky: 28. Kumr, 41. Pavlinec, 55. Spáčil, 61. Kováč (p.k.) – 5., 13. a 87. (p.k.) Alka, 9. a 51. Korol, 16. Dostál, 73. Bezděk (p.k.). Rozhodčí: Aleš Koutný. Diváků: 300.
Chválkovice: Gross (46. Slavíček) – Hartman, Šebeček, Elgner, Korec, Toman, Pavlinec, Vávra (46. Kováč), Kumr (72. Odstrčil), Spáčil, Štefek. Trenér Ivan Henik.
Slavonín: Vybíral (46. Žižka) – Doležel, Lojka (91. Kloboučník), Horák, Metelka (46. Tandler), Šrom (68. Semjon), Dostál, Hampl, Alka, Bezděk, Korol. Trenér Miroslav Večeřa.

FC Dolany – Slovan Černovír 3:3 (2:2) na p.k. 5:6
Profesorsky hrající Dolanští byli v 6. minutě utvrzeni, že čtvrté prvenství na turnaji je nemine, když Holly pěkným gólem hlavou, po rohovém kopu Pavlíčka, otevřel skóre závěrečného duelu.
Jenže ve 13. minutě, po perfektní přihrávce Zapletala, Murárik vyrovnal a o pět minut později využil fatální chybu gólmana Chlandy Zapletal a Černovír se ujal vedení.
Dolanští srovnali až ve 41. minutě z pokutového kopu, jehož exekutorem byl Pavlíček. Krátce po zahájení druhé půle kopal Václavík rohový kop a Dlabal dostal do vedení opět celek Dolan.
Když stejný hráč trefil v 71. minutě tyč zdálo se, že Dolanští se čtvrtého vítězství na turnaji patrně dočkají, ale nestalo se tak. V 77. minutě rychlonohý Zapletal unikl po křídle, překonal zkušeného Benčíka v dolanské svatyni a srovnal na 3:3.
Ve zbytu času gól nepadl a ke slovu přišly podruhé na turnaji pokutové kopy. Všech deset penalt skončilo v síti a rozhodla až šestá série. Brankář Zeman střelu dolanského Horáka vyrazil, černovírský Navrátil se nemýlil.
Černovírští se tak po deseti letech dočkali vítězství na turnaji a potřetí v celé historii memoriálu M. Mikšíka si z Chválkovic odvezli pohár pro vítěze.
FC Dolany – Slovan Černovír 3:3 (2:2) na p.k. 5:6
Branky: 6. Holly, 41. Pavlíček (p.k), 49. Dlabal – 18. a 77. Zapletal, 13. Murárik. Rozhodčí: Marek Slota. Diváků: 300.
Dolany: Chlanda (46. Benčík) – Horák, Pospíšil, Čapek 46. Václavík), Penc, Holly (46. Hradil), Štrbík (46. Novák), Smolák, Valenta, Duda (46. Dlabal), Pavlíček. Trenér Jiří Navrátil.
Černovír: Zeman – Murárik (82. Pučálka), Navrátil, A. Špička, Géc, Petrů, Láner (54. Švec), J. Špička, Smékal, Šubrt, Zapletal. Trenér Martin Suchánek.
Autor: DENÍK/Bohuslav Jareš

 

Vlastní vyhledávání