FK Šternberk

16.09.2013 11:38

Šternberk i v deseti udolal Dolany      Foto Miloslava Fuksy
FK Šternberk – FC Dolany 2:1 (2:0)

Šternberk/Dolany – I v deseti dokázali fotbalisté Šternberka porazit na vlastním trávníku v krajském přeboru Dolany. Hosté však i přes porážku 1:2 odjížděli se vztyčenou hlavou.
„Byl to asi náš první zápas, ve kterém jsme byli kombinačně lepší než soupeř," vysvětloval trenér Dolan Petr Máčala.
Jeho slova potvrdil i domácí trenér Oldřich Sklenář.
„S výsledkem můžu být spokojený. Se hrou jen v určitých pasážích. Dolany měly více ze hry, i když do vyložených šancí se moc nedostávaly. Chyběla jim ta poslední finální část," řekl.
Šternberští rozhodli o své výhře už v prvním poločase. Už v 10. minutě našel Hlaváč ve vápně Jurečku a ten z otočky otevřel skóre. Deset minut před půlí se pak balon šťastně odrazil znovu k Jurečkovi, jenž chytře přehodil brankáře.
„Domácí nám dělali problémy svou rychlostí. První gól byl po chybě obrany, druhý už kvůli tomu odrazu trochu náhodnější, navíc hráč trefil krásně šibenici. Přesto jsme se dokázali zvednout," cenil si Máčala.
Jeho svěřenci dokázali snížit v 63. minutě. Ze šestnáctky střílel Antonín Čech, nejlepší dolanský střelec. „Potřebovali bychom ještě jednoho takového," posteskl si jeho kouč.
Drama pak ze zápasu udělal znovu Jurečka, který hrál hlavní roli se vším všudy. Během čtyř minut dostal dvě žluté karty a musel dvacet minut před koncem ze hřiště. „Bylo to za řeči, takže zbytečné. S rozhodčím po sobě šli od první minuty a takhle to dopadlo," konstatoval trenér Sklenář pod dojmem vítězství velkoryse.
„Po vyloučení jsme si vytvořili tlak, ale šance moc ne. Vyrovnat už se nám nepodařilo. I když jsme ale bez bodů, tak je pro nás pozitivní, že jsme i bez pěti hráčů odehráli vyrovnaný zápas. A to Šternberk považuji za jedno z lepších mužstev v soutěži," řekl Máčala.
Branky: 10. a 36. Jurečka – 63. Čech. Rozhodčí: Motal – Přikryl, Vičar. ŽK: Steklý, Jurečka, Valtr (vš. Šternberk). ČK: 69. Jurečka.
Šternberk: Vytřísal – M. Frieb, Novosad, Kymlička, Mudrák – Vinkler (79. Coufal), Steklý (83. Sklenář), Valtr, Hlaváček – Jurečka, Hlaváč (85. Vráblík). Trenér: Oldřich Sklenář.
Dolany: Benčík – Hradil, Smětal, Penc, Valenta – Schvarz (87. Beňa), Grossmann, Kubeček, Václavík (29. Samek) – Čech, Volf. Trenér: Petr Máčala.
Autor: Jiří Fišara

Vlastní vyhledávání