FK Nové Sady

04.09.2013 12:24

FK Nové Sady – FC Dolany 5:3 (1:1)
Papica zase řádil! Nové Sady přestřílely Dolany a vládnou tabulce
Olomouc – Souboj prvního s posledním týmem tabulky krajského přeboru skončil divokou přestřelkou. Dolany nepřijely na hřiště do Nových Sadů v roli obětního beránka a favoritovi zápasu pořádně zatápěli.
Nakonec jim to však na bodový zisk nestačilo. Domácí ve druhém poločase předvedli gólovou smršť a radovali se z výhry 5:3. Nováček soutěže tak zůstává na čele tabulky.
Bilance po dvou domácích zápasech letošní sezony? Dvě vítězství žlutých barev, deset vstřelených branek v síti soupeře.
Nutno podotknout, že pod sedmi z nich je podepsán kanonýr Vilém Papica. Novosadský ostrostřelec nasázel před dvěma týdny Zlatým Horám čtyři kousky, v sobotním zápase s Dolany si připsal hattrick.
Po prvním poločase to však na jasnou záležitost vůbec nevypadalo.
Dolany vstoupily do utkání skvěle a po krásném pasu Hollyho otevřel skóre Čech. Rychle mohl odpovědět domácí záložník Režný, který ale Benčíka nepřehodil.
„Hráče jsem upozorňoval na to, že když hrajete s posledním týmem tabulky, tak je to vždycky těžké. Ten inkasovaný gól v prvních minutách nás navíc trošku srazil," přiznal trenér Nových Sadů Karel Trnečka.
S postupem času získávali domácí čím dál víc půdu pod nohama a ještě do poločasu se dočkali zaslouženého vyrovnání, když si na centr Andreeva dobře naběhl Šrom. Pro Dolany ale dopadl první poločas dobře, outsider zápasu mohl pomýšlet na bodový zisk.
„Hráči se namotivovali, protože to bylo takové olomoucké derby. My respektujeme sílu soupeře, ale zápas jsme chtěli vyhrát," konstatoval trenér Dolan Petr Máčala.
Na začátku druhé půle poslal domácí do vedení Papica, Dolany však dokázaly bleskově srovnat zásluhou Pence.
„Pak se ale ukázala síla našeho mužstva," usmíval se domácí lodivod Trnečka.
Nové Sady během patnácti minut nasázely soupeři tři góly, o které se postaral Škoda a Papica, který v 79. minutě završil svůj hattrick.
„Zápas rozhodla branka domácích na 3:2. Pak se taky projevila lepší fyzická příprava soupeře," uznal hostující kouč.
Hosté ještě skóre kosmeticky snížili z přísně nařízené penalty, na zasloužené výhře domácích v poměru 5:3 to ale nic nezměnilo.
„Podali jsme solidní výkon, ale nestačilo to na žádný bod, takže spokojeni být nemůžeme. Domácí byli kombinačně lepší, bylo těžké tomu čelit celý zápas," zhodnotil trenér Dolan Máčala.
Nové Sady se s rolí favorita nakonec vypořádaly, i když to tak dlouhé minuty nevypadalo.
„Každý od nás očekává, že vyhrajeme 5:0 a v hlavách hráčů to je. Musím je ale pochválit za to, že se dokázali poprat s nepříznivým stavem a zvládli to," doplnil Trnečka.
Branky: 49., 64. a 79. Papica, 39. Šrom, 67. Škoda – 4. a 83. z pen. Čech, 51. Penc. Rozhodčí: Knoll – Jelínek, Kubec. ŽK: Dvořák – Čech. Diváků: 220.
Nové Sady: Zbořil – Kopp, Dvořák, Vacek, Maliňák – Škoda, Andreev – Šrom (62. Alexa), Papica, Režný (80. Novotný) – Melichárek (62. Blaha). Trenér: Karel Trnečka.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Směták – Holly (58. Dlabal), Schvarz (61. Grossmann), Valenta, Václavík (69. Samek) – Volf, Čech. Trenér: Petr Máčala.
Autor: Miroslav Mazal

Vlastní vyhledávání