Finále Hanáckého poháru 21.9.2011

22.09.2011 06:51

Dolany se po roce vrátily na hanácký trůn
Letošní finále Hanáckého poháru mělo stejné obsazení jako v loňském roce. V Náměšti, na hřišti vítěze minulého ročníku, si zahrál účastník krajského přeboru  FC Dolany.     
SK Náměšť n.H. – FC Dolany 2:4 (1:2)
Dolanští využili úvodní tlak, když domácí hráli zbytečně zakřiknutě a po dvaceti minutách vedli 0:2. U obou branek byl Holly. V 17. minutě se nejlépe zorientoval v přehuštěném pokutovém území domácích a otevřel skóre. O čtyři minuty poslala obrana hostů dalekonosný centr za obranu, gólman Běhal na míč nedosáhl a Holly pohodlně zavěsil do opuštěné branky. Další šance hosté nevyužili a domácí se začali osmělovat. Ve 37. minutě hra rukou ve vápně hostů znamenala pokutový kop, který Kvapil bez problémů proměnil a domácí se vrátili do hry. Po přestávce domácí ožili a převzali iniciativu. Přišla však 72. minuta, další balón za obranu domácích a Zachar nedal brankáři šanci. Přesto domácí bojovali dál. Tlačili hosty a pět minut před koncem zaznamenal Ošťádal kontaktní gól. Drama jako při loňském finále se však nekonalo. Domácí příliš otevřeli zadní vrátka a minutu před koncem inkasovali počtvrté.  Zachar se sám řítil  od půlící čáry a nezaváhal. Pohár vítěze se tak po roce vrátil zpět do Dolan.
Branky: 37. Kvapil (p.k.), 86. Ošťádal – 17. a 21, Holly, 72. a 89. Zachar. Rozhodčí: Martin Strubl. ŽK: Kvapil – Benčík. Náměšť: Běhal (46. Vymětal) – R. Brančík, Tisoň (46. Srnec), Sekyra, Pápica, Kvapil, Šoupal (46. Dostál), Heil, Ošťádal, Müller, Konečný (23. Havelka). Trenér Tomáš Jelínek. Dolany: Benčík – Hradil, Bezecný, Václavík, Penc, Bergmann, Zapletal (57, Štafek), Čapek, Holly (46. Duda), Liška, Zachar. Trenér Jiří Navrátil.

Vlastní vyhledávání