9.6. 1.HFK Olomouc B

21.06.2013 10:30

Dolany rozhodly souboj s Holicí čtyři minuty před koncem
FC Dolany – 1. HFK Olomouc B 2:1 (1:0)

Dolany, Olomouc – Cenné tři body si připsali fotbalisté Dolan v krajském přeboru. Doma porazili rezervu HFK Olomouc 2:1. Na jaře tak ani s jedním z celků první trojky neodešli poraženi.
Přitom to dlouho vypadalo, že Dolany budou horko těžko bojovat o záchranu. Výsledky z posledních týdnů ale už tradičního účastníka nejvyšší krajské soutěže katapultovaly do bezpečného pásma.
„Začali jsme hrát daleko účelnější styl než v předchozí fázi sezony. Upravili jsme taktiku i rozestavení tak, aby to odpovídalo hráčům, které máme k dispozici, a začalo se nám dařit. Vítězství s Holicí si hodně cením," řekl trenér vítězů Petr Máčala.
Proti Holici vedly Dolany od 7. minuty, kdy Volf využil dobré přihrávky Lišky a překonal brankáře Pavelku.
Ten v zápase ukázal velké odhodlání, přestože k bodům to nakonec hostům nepomohlo.
„Na konci prvního poločasu si poranil prst. Buďto ho má velmi bolestivě naražený, nebo dokonce zlomený. Přesto zápas dochytal," ocenil Pavelku trenér holického béčka Petar Aleksijevič, sám bývalý a sem tam ještě i současný brankář.
Jeho mužstvo vyrovnalo skóre v 72. minutě. Holásek přihrál Bučkovi, který napřáhl z dálky a levačkou trefil přesně do šibenice.
„Hosté byli po většinu zápasu lepším týmem. Rozhodně více drželi balon, ale i my jsme měli další šance. Grossmann byl ještě v prvním poločase sám před brankářem. Nakonec HFK vyrovnal, ale naštěstí se nám podařilo strhnout zápas na svou stranu," řekl Máčala.
Čtyři minuty před koncem rozhodl zápas Adam Novák, který si našel odražený míč po standardce a poslal ho přesně k tyči.
„Fotbal je o gólech. Domácí své šance využili a vyhráli zaslouženě, musím jim pogratulovat. Na druhou stranu svým hráčům moc vytknout nemůžu. Hlavně ve druhém poločase do toho dali všechno. Snažili se, bojovali, ale bohužel to nevyšlo," řekl Aleksijevič.
Branky: 7. Volf, 86. Novák – 72. Buček. Rozhodčí: Přikryl – Kopecký, Vachutka.
Dolany: Benčík – Šimek, Pospíšil, Penc, Liška – Grossmann (87. Václavík), Bergmann, Novák, Čech (67. Dlabal) – Volf, Krzyžánek (77. Valenta). Trenér: Petr Máčala.
HFK B: Pavelka – Krumpolc, Jíša, Vykydal, Štěpánek – Buček, Manina (46. Malčánek), Blažkovský (46. Krumpholz) – Grézl, Holásek, Hustý. Trenér: Petar Aleksijevič.
Autor: Jiří Fišara

benfika
TJ Střeň - FC Dolany 4 : 1 (3:0)
branka:
Hoza

Vlastní vyhledávání