9.-10.10. TJ Tatran Litovel

11.10.2010 06:48

TJ Tatran Litovel - FC Dolany 1 : 0 (0:0)

Poprvé od začátku sezony se podařilo litovelským fotbalistům udržet čisté konto a hned to znamenalo tři body. Proti Dolanům je zařídil úspěšnou hlavičkou po standardní situaci mladý stoper Martin Jindra.
Litovelská výhra byla zasloužená a shodli se na tom oba trenéři. „Měli jsme více šancí a soupeře jsme vlastně nepustili do žádné. Jsem rád, že se nám konečně podařilo udržet čisté konto,“ říkal po utkání trenér litovelských fotbalistů Roman Sedláček.
„Myslím, že zaslouženě vyhrálo lepší mužstvo. V první půli nám vůbec nehrála záloha a naše hra celkově byla ustrašená a bojácná,“ souhlasil i kouč Dolan Jiří Navrátil.
Po prvním dějství však skóre ještě zůstalo bezbrankové. Šrom totiž slibnou možnost propásl zbytečnou zasekávačkou a Kvapil, který se prokličkoval vlastně až na malé vápno, mířil mimo dolanské tyče. Největší příležitost ale spálil Šilberský, když se po chytré přihrávce Mráčka ocitl zcela sám za hostující obranou místo do branky ale poslal míč i díky lehké teči vybíhajícího Benčíka nad ni.
Ze strany Dolan stojí za zmínku snad jen Čechova pohotová rána z voleje, kterou Procházka s obtížemi vyrazil na roh.
Po přestávce se Litovel přece jen dočkala, i když v první šanci po obrátce Mráček, který na pětce dobře netrefil míč, ještě selhal.
Rozhodující okamžik zápasu se zrodil v 54. minutě po výborně zahrané standardce Pavla Kvapila. Kompletní dolanská obrana si vzala dovolenou a z trojice úplně volných litovelských hráčů překonal bezmocného Benčíka Jindra.
„Z defenzivy jsem měl obavy. Před zápasem se nám zranil Penc, takže nám celkem chyběli tři obránci. A to už je moc. Museli jsme to řešit dorostenci a to bylo znát. Kluci ještě potřebují zkušenosti,“ říkal po duelu kouč Dolan Navrátil.
Už za tři minuty po vedoucím gólu mohla Litovel přidat pojistku. Hosty ale ve hře udržel skvělým zákrokem proti Šromovi Benčík.
Domácí pak postupem času své útočné choutky omezovali a soustředili se víc na bránění náskoku, které jim šlo velmi dobře. „V tréninku jsme se na to zaměřili. Už v Přerově jsme směrem dozadu hráli celkem dobře, ale soupeř ještě jednu naši chybu potrestal. Dnes musím klukům poděkovat,“ chválil litovelský trenér Sedláček.
A chválil oprávněně, protože vyloženou šanci k vyrovnání si Dolany nevypracovali. Nejblíže ke gólu byly poté, co Duda vysunul Štrbíka, který protancoval okolo tří obránců a prudce poslal míč před branku. Po biliáru na litovelském malém vápně ale kulatý nesmysl skončil v zámezí.
Litovel tak bez větších problémů vedení udržela a získala cenné tři body.
Branky: 54. Jindra. Rozhodčí: Tomeček – Slabý, Petr. ŽK: Čech, Pospíšil (D.). Diváků: 150.
Litovel: Procházka – Planička, Krátký, Jindra, Čep – P. Kvapil, Fišara, Kratochvíl (70. J. Kvapil), Šrom (85. Jarmar) – Šilberský (80. Huličný), Mráček. Trenér: Roman Sedláček.
Dolany: Benčík – Čapek, Pospíšil, Novák, Vychodil (53. Štěpánek) – Šimek (54. Smolák), Bergmann, Holly – Štrbík, Duda, Čech. Trenér: Jiří Navrátil.
autor: Jiří Fišara, DENÍK

benfika
FC Dolany - Horní Loděnice 7 : 2 (2:1)
Branky: Liška 2, Podivínský 2, Sklenář 2, Hrdlička

dorost
Přáslavice - FC Dolany 5 : 3 (2:2)
Branky: Drexler 3, Chumchal, Kropáček - Gloser, Hrdlička, Štěpánek

starší žáci
Moravský Beroun - FC Dolany 0 : 3 (0:2)

Vlastní vyhledávání