8.8. - FK Jeseník

10.08.2010 07:41

FC Dolany – FK Jeseník 1:4 (1:2)

Hosté ovládli hned úvod zápasu a do 5. minuty si vytvořili dvě dobré šance, jenže skóre se nezměnilo. Celek z lázeňského města se však dočkal o chvíli později.
V 7. minutě posunul Ivanič balon za obranu na volného Mravce, který přeloboval gólmana.
Po půlhodině hry se pak Jeseník radoval znovu. Tentokrát Mravec prošel obranou soupeře a předložil míč na šestnáctku Woitkovi, jenž přidal druhý gól hostů.
Závěr úvodního dějství si ale hosté zbytečně zkomplikovali, když těsně před poločasem Dolany snížily díky pohotové dorážce Pavlíčka.
„Ten kontaktní gól jsme neměli dostat, soupeře to vrátilo zpět do hry, navíc mohl záhy dokonce vyrovnat. Naštěstí pro nás přestřelil prázdnou bránu,“ popsal kritické okamžiky hostů jesenický kouč Ladislav Krobot.
Druhou část začaly Dolany náporem, přesto svou převahu nevyužily.
„Tlak soupeře se nám podařilo ustát a pak jsme dvakrát udeřili z brejků,“ prozradil dále Krobot.
V rozmezí 53. a 77. minuty se dvěma góly blýskl Plhák a zajistil tím svému celku definitivní vítězství.
Výhra hostů pak mohla být i výraznější, těsně před závěrem však střídající Furik v dobré pozici přestřelil.
„Nakonec jsme mohli dát pětku, ale i tak jsme samozřejmě maximálně spokojení. Takový výsledek jsme nečekali, jeli jsme sem alespoň pro bod, o to více nás takové skóre těší,“ pochvaloval si po úvodní výhře sezony Krobot, který základ úspěchu viděl hlavně v kvalitní letní přípravě.
„Celý zápas jsme fyzicky velmi dobře zvládli a projevila se tak naše dobrá práce z léta. Sice jsme v přípravě neměli tak dobré výsledky, ale máme natrénováno, což chceme zúročit v soutěži,“ dodal Krobot.
„Musím říct, že nás Jeseník hodně zaskočil. Před dvěma měsíci jsme s nimi hráli pohárový zápas a teď to bylo úplně jiné mužstvo. Mají tam několik nových, velmi kvalitních pohyblivých fotbalistů. Vyhráli u nás zaslouženě,“ konstatoval trenér Dolan Jiří Navrátil.
„Myslím si, že to bylo bojovné utkání, které rozhodla excelentní přechodová fáze soupeře a pak gól na tři jedna v začátku druhého poločasu po chybě na levé straně naší obrany,“ doplnil dolanský kouč.
Branky: 43. Pavlíček – 7. Mravec, 27. Woitek, 53. a 77. Plhák. Rozhodčí: Molík – Straka, Štěpánek. Diváků: 150.
Dolany: Benčík – Schmidt, Penc, Pospíšil, Vávclavík – Valenta, Holly (75. Novák), Smolák (60. Bergmann) – Duda, Štrbík (60. Dlabal), Pavlíček. Trenér: Jiří Navrátil.
Jeseník: Mrlina – Zykmund, Sedlák, Keltner, P. Glac – Ivanič (68. Furik), Mravec, Juriš, Woitek (87. Skoupil), Chovan (63. Kysela) – Plhák. Trenér: Ladislav Krobot.

Olomoucký Deník-Miroslav Pergl

Vlastní vyhledávání