8.5. FK Troubky

09.05.2013 07:06

Dolany zabojovaly o záchranu. Bergmannovy centry zničily Troubky
Dolany – Zápas patnáctých Dolan se čtrnáctými Troubkami sliboval tuhou bitvu, fotbalisté obou týmů však překvapili otevřenou hrou. Souboj o záchranu přinesl šest branek, Dolanským se dařilo při standardních situacích a získali důležité tři body za vítězství 4:2.
Zachraňující se Dolany vykročily za vítězstvím už v 8. minutě, když Krzyžánek pohotově dorazil střelu vyraženou troubeckým Sohlichem. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho. Za necelé dvě minuty srovnal ve vápně nehlídaný Němčák. Dolany však ukázaly svou sílu při standardních situacích. Ve 33. minutě už hráči Troubek zaostávali o dva góly. Po rohu se totiž trefil stoper Penc a o chvíli později se k němu přidal i druhý střední obránce Pospíšil, který hlavou uklidil centr Bergmanna. „Na domácím hřišti jsme konečně zabrali. Trénovali jsme standardky a konečně se hráči prosadili. Bylo to dobře zahrané," usmíval se spokojený trenér Dolan Petr Máčala.
Po přestávce předvedl Bergmann svou přesnou kopací techniku ještě několikrát a v 62. minutě si připsal další asistenci, když podruhé skóroval Krzyžánek.
Zadařilo se ale také hostům, po pohledné kombinaci šel sám na brankáře Benčíka Gregovský, ale neuspěl. O snížení se postaral až kapitán a hrající trenér Troubek Lumír Stoklásek, jenž se kličkou uvolnil na ose hřiště a krásnou technickou ranou poslal míč do šibenice. Zdramatizování zápasu se však nekonalo a Dolany se v tabulce dotáhly právě na tým z Troubek. Se čtyřkou na účtu inkasovaných branek nemohl mít střelec Stoklásek mnoho důvodů k radosti. „Dolany byly pod námi a byl to zápas o šest bodů. Herně jsme nezklamali, ale dostali jsme čtyři góly. V závěru si to dokázali pohlídat, nám už docházely síly a psychicky jsme to nezvládli," zklamaně konstatoval Stoklásek.
Plný bodový zisk proti sousedovi z tabulky výrazně pomůže Dolanům v boji o udržení krajského přeboru.
„Jsou to pro nás strašně důležité body. Jak po psychické, tak i po faktické stránce. Myslím, že jsme se zlepšili, pomohly nám venkovní zápasy. Doufám, že to bude pokračovat a budeme bodovat. Dřív jsme nehráli špatně, ale nedávali jsme góly," mínil Máčala.
FC Dolany – FK Troubky 4:2 (3:1)
Branky: 8. a 62. Krzyžánek, 26. Penc, 33. Pospíšil – 10. Němčák, 75. Stoklásek. Rozhodčí: Štětka – Koláček, Grečmal. ŽK: Grossman, Čech – Sohlich, Čevela, Stoklásek, Němčák, Benýšek. Diváci: 100.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Pospíšil, Liška – Grossmann (87. Václavík), Bergmann, Čech, Valenta (72. Šimek) – Volf (82. Samek), Krzyžánek. Trenér: Petr Máčala.
Troubky: Sohlich – Pospíšil (83. Haviernik J.), Vala, Čevela, Obrtel – Jakubec, Haviernik R. (76. Ticháček), Stoklásek, Němčák, Benýšek – Gregovský (71. Nemrava). Trenér: Lumír Stoklásek.
Autor: Stanislav Heloňa/DENÍK

Vlastní vyhledávání