7.-8.6.08 (FMK Opatovice)

08.06.2008 22:49

Výbornými jarními výkony Dolanští utekli „hrobníkovi z lopaty“. Postupně postupovali tabulkou a posledním jarním vítězstvím na domácím hřišti zamávali svému soupeři do I.A třídy.     

FC Dolany – FKM Opatovice 4:1 (3:1)

Domácí zahájili utkání poměrně vlažně, přesto se jako první dostali do šancí. Přímý volný kop v sedmé minutě Kaczmarczykovi ještě nevyšel, ale o dvě minuty později se skóre již měnilo. Po další standardní situaci se dostal míč na hlavu Pospíšila a jeho přihrávku využil Hubeňák – 1:0. Hosté se nestačili ani oklepat a dostali druhý úder. Chybu v jejich obraně potrestal v 11. minutě Pavlíček. V následujících minutách domácí hostům dovolili hrát, ale jejich aktivita končila před velkým vápnem. To Dolanští byli úspěšnější. Ve 27. minutě stáhl Pala ještě před vápnem Pavlíčka, dostal žlutou a domácí trestňák využili dokonale, když se mezi tyč trefil Bergmann. Hosté odpověděli o dvě minuty později, dokonce dostali míč do branky, ale rozhodčí Tomeček odpískal ofsajd. Gól tak přišel až za další dvě minuty. Odražený míč po přímém volném kopu uklidil za záda Benčíka Klvaňa. Ve 39. minutě měl šanci nejlepší střelec hostů Janásek, ale Benčík mu radost dobrým zákrokem překazil. Ve druhém poločase si oba týmy šance podělily, aktivnější byli přece jen domácí, ale střelcům zvlhnul prach. Až v 86. minutě se obranou hostů prosmýkl střídající Kluka a střelou do prázdné určil konečný výsledek utkání. Stejný hráč byl i u poslední šance domácích, ale jeho střela skončila na tyči.

Branky: 9. Hubeňák, 11. Pavlíček, 27. Bergmann, 86. Kluka - 29. Klvaňa. Rozhodčí: František Tomeček. ŽK: Smolák – Pala, Gerhard. Dolany: Benčík – Horák, Pospíšil, Hubeňák, Kolář (46. Václavík), Bergmann, Kaczmarczyk (46. Kluka), Pavlíček (76. Hrabal), Smolák, Jorda, Hradil. Trenér Jiří Navrátil. Opatovice: Vinklárek – Matýska, Pala, Novotný (69. Rýpar), Bartošík, Gerhard, Doležal (64. Sehnálek), Strnadel, Janásek, Ondroušek (61. Masařík), Klvaňa. Trenér Ladislav Stratil. 
zapsal JUDr.Karel Čapka, pro DENÍK zpracoval Bohuslav Jareš

starší žáci
FC Dolany - FK Lužice 4 : 1

branky: Samek Daniel 2, Borůvka Jan, Musil Petr

dorost
FC Dolany - SFK Nedvězí 3 : 0 (kontumačně)

Soupeř se nedostavil

Vlastní vyhledávání