7.10. Sokol Konice

23.10.2012 07:28

Dolany prohrály vodní bitvu s Konicí a jsou poslední
FC Dolany – Sokol Konice 0:2 (0:1)
Dolany – Větší vůli po vítězství v zápase krajského přeboru mezi týmy Dolan a Konice prokázali hosté, kteří se na těžkém podmáčeném terénu radovali ze dvou vstřelených branek a zaslouženého zisku tří bodů.
Domácí Dolany vyšly střelecky naprázdno a po porážce klesli až na samotné dno tabulky.

První poločas se v Dolanech odehrál za vytrvalého deště a hrací plocha spíše něž trávník připomínala brouzdaliště.
Kombinace po zemi se nevyplácela, oba týmy se tak dostávaly do šancí většinou jen po standardních situacích.
„Kromě těžkého terénu nás ale zlobil i těžký soupeř. Konici jsme nechtěli nechat hrát kombinační fotbal, chtěli jsme hrát vysoký presink a myslím, že se nám to v úvodu dařilo," pochvaloval si trenér Dolan Jiří Navrátil.
Jeho tým se ve 35. minutě mohl dostat do vedení. Po jedené z mála akcí domácích, kterou zákeřně nepřerušila buď kaluž skrytá v trávníku nebo pozorný soupeř, se dostal ke střele Volf, jehož výstavní rána skončila na tyči konické branky.
A pravidlo nedáš – dostaneš platilo i v neděli na dolanském trávníku. O čtyři minuty později totiž po zmatku v domácí obraně překonal brankáře Benčíka Schön, který poslal Konici do vedení.
Pro Dolany to byla těžká rána. Ještě o něco hůř bylo ve chvíli, kdy se domácímu kapitánu Pospíšilovi obnovilo zranění.
„Nováka jsem tím pádem musel stáhnout na stopera a Pospíšil si šel pozičně stoupnout do útoku. Bylo to proto, aby nás bylo jedenáct, další hráče na střídání jsme už totiž neměli," vysvětloval trenér Dolan Navrátil změnu v rozestavení.
V útoku se však domácím moc nedařilo, hosté naopak získávali v zápase jasnou převahu.
„Na tomto terénu to bylo především o síle a o tom, který z týmů chce víc. Tím, že se nám povedlo vstřeilt první gól, jsme zápas rozhodli," konstatoval konický trenér Roman Jedlička.
„Soupeř měl ve druhém poločase jenom pár rohů. Dolany ale nejsou schopny dát gól a tím strašně trpí," dodal hostující kouč Jedlička.
Jeho svěřenci mohli ve druhé půli přidat další branky, když se do šancí několikrát probojovali Schön i Dostál. Pojišťovací trefa však přišla až v 89. minutě, kdy o vítězi zápasu definitivně rozhodl Cetkovský.
Dolany se tak musely smířit s porážkou.
„Na kombinační fotbal to dnes nebylo, takže to byla taková nakopávaná. Kluky musím pochválit za bojovnost. Na víc jsme bohužel neměli," hodnotil zápas domácí trenér Dolan Navrátil.
Favorizovaná Konice prokázala v Dolanech svoji kvalitu a po zásluze zvítězila.
„Bylo to bojovné utkání, na přihrávky nebo individuální akce vůbec nešlo hrát. Prokázali jsme větší vůli po vítězství, za což jsem pochopitelně rád," zhodnotil konický trenér Jedlička, jehož tým figuruje v tabulce krajského přeboru na čtvrté pozici.
Branky: 39. Schön, 89. Cetkovský. Rozhodčí: Krobot – Válek, Straka. ŽK: Pospíšil – Kořenovský. Diváků: 25.
Dolany: Benčík – Svozil, Penc, Pospíšil, Václavík (46. Samek) – Čapek, Novák, Grossmann, Šimek – Dlabal, Volf. Trenér: Jiří Navrátil.
Konice: Kmecík – Cetkovský, Rus, Řehák, Směták – Bednář (90. Schwarz), Klobáska, Kořenovský, Schön – Malínek (62. Dostál), Novotný. Trenér: Roman Jedlička.
Autor: Miroslav Mazal/DENÍK

benfika
Sokol Příkazy - FC Dolany 3 : 1 (2:1)
branka: vlastní

starší žáci
FC Dolany - Granitol Mor.Beroun 2 : 2 (1:1)
Branky:
Foukal 2

mladší žáci
SK Chválkovice - FC Dolany 11 : 4 (5:1)
Branky:
Pochobradský 3, Šnirych

Vlastní vyhledávání