6.11. FK Jeseník

07.11.2010 09:16

FK Jeseník – FC Dolany 0:4 (0:2)

Jeseník - Drtivou porážku 0:4 utrpěli fotbalisté Jeseníku na domácí půdě od Dolan a už nejspíš nedočkavě vyhlíží zimní přestávku. Tradiční účastník krajského přeboru je v krizi, nevyhrál už po třinácté v řadě a hrozí mu sestup.
„Před zápasem jsme měli informace, že v Jeseníku je vážná situace. Že jim chybí pět hráčů, a tak obtížně skládají sestavu. Proto jsme chtěli hrát od začátku útočně a náš presink na soupeře platil,“ říkal spokojený kouč hostů Jiří Navrátil.
Už po sedmi minutách šli hosté z Olomoucka do vedení. Kolmou přihrávku od Pospíšila dostal do běhu Duda a střelou podél gólmana otevřel skóre utkání.
Ještě do poločasu vedly Dolany o dvě branky. Odražený míč po standardní situaci vrátil do vápna Šimek a úspěšným zakončovatelem byl opět Marek Duda.
I Jeseník měl náznaky šancí, ale šlo spíš o náhodné situace.
„Domácí nebyli špatní ve středu hřiště, ale v útoku jim chyběl důraz. Celkově ale kvalita byla na naší straně,“ prohlásil kouč hostů Navrátil.
Po přestávce jeho slova potvrdil ještě střídající Lubomír Štrbík dalšími dvěma brankami. Tu první dal okamžitě po svém nástupu na hřiště. Stoupl si ke standardní situaci, podirigoval spoluhráče clonící ve zdi a skóroval.
Druhý zásah přidal deset minut před koncem, kdy se nejlépe zorientoval mezi dvěma stopery a střelou zpoza vápna trefil přesně počtvrté.
„Vysoké vítězství je opravdu spíš zásluha domácích. Za osm let, co trénuji Dolany, si nevzpomínám, že by předvedli tak slabý výkon. Kvalita soupeři opravdu chyběla. Naše vítězství je zcela zasloužené,“ zhodnotil utkání Navrátil.
„Tým není v ideální psychické pohodě, je vidět, že si hráči nevěří. Navíc máme problém se sejít v ideální sestavě,“ nastínil příčiny posledních nezdarů jesenický kouč Ladislav Krobot.
V sobotu chyběli domácím především zkušené opory Jurčák se Sedlákem. První vinou zranění, druhý kvůli pracovním povinnostem. Nastoupit nemohl ani nemocný Furik.
Aby toho pak nebylo málo, musel již po patnácti minutách odstoupit Keltner, kterého odvezla sanitka do nemocnice.
„Obnovil si zranění, když mu soupeř přišlápl kotník a nyní má sádru. Takže další hráč, který nám bude příště chybět,“ konstatoval smutně Krobot.
Jak viděl celé utkání jesenický kouč? „Takový výsledek se těžko hodnotí, jsme opravdu ve velké krizi,“ dodal sklesle Ladislav Krobot.
Branky: 7. a 37. Duda, 70. a 80. Štrbík. Rozhodčí: Dubravský - Machala, Dömisch.
Jeseník: Jaroš – Skoupil, Chovan, Keltner (15. Harazin), Glac – Kubík (75. Nepožitek), Juriš, Ivanič, Bříza – Woitek, Plhák. Trenér: Ladislav Krobot.
Dolany: Benčík - Čapek, Pospíšil, Novák, Václavík - Šimek (80. Penc), Valenta, Bergmann, Dlabal - Duda (70. Štrbík), Čech (75. Hrdlička). Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Miroslav Pergl, DENÍK 

Vlastní vyhledávání