5.9. 1.HFK Olomouc "B"

06.09.2012 06:41

Rezerva Holice těsně zdolala Dolany, rozhodl Kucharčuk

1. HFK Olomouc B – FC Dolany 1:0 (1:0)

Olomouc – Rezerva 1. HFK Olomouc potvrdila ve vloženém kole krajského přeboru roli favorita, když na domácí půdě porazila celek Dolan.
Svěřenci trenéra Petara Aleksijeviče však herně příliš nepřesvědčili a museli se spokojit s nejtěsnějším vítězstvím, které v prvním poločase zařídil útočník Pavel Kucharčuk.
„Můžeme být spokojeni pouze s výsledkem, s výkonem ani moc ne," konstatoval trenér holické rezervy Aleksijevič. Jeho tým chtěl navázat na minulý domácí zápas s Ústím, které si z hodolanského hřiště odvezlo pětku, to se však nepodařilo.
„Tušil jsem, že nás nečeká nic lehkého, protože Dolanům se začátek příliš nevydařil a u nás neměly co ztratit. My jsme za sebou měli dva vydařené zápasy doma s Ústím a v Konici a trochu jsem čekal, že to ve vloženém kole na mladé hráče trochu dolehne," přiznal trenér Aleksijevič.
Do první šance se dostali hosté, kteří zahrozili ze standardní situace. S hlavičkou Václavíka si však domácí brankář Pavelka s obtížemi poradil.
Domácím se povedl po necelé půlhodině brejk, který byl v celém zápase nakonec rozhodující. Míč doputoval na pravou stranu k Pezzottimu, jenž ideálním centrem vybídl ke skórování Kucharčuka. Mladý holický útočník neměl se zakončením problémy a hlavou zařídil vítěznou branku domácího mužstva.
Dál oba celky divákům nabízely spíše podprůměrnou fotbalovou podívanou. Dolany, které nastoupil znovu v hodně okleštěné sestavě, spoléhaly pouze na brejky.
„Chtěli jsme to dnes odehrát se ctí a nedostat moc branek. Venku většinou hrajeme pěkný fotbal, dnes nám ale chyběli dva střední záložníci Bergmann s Jordou, takže jsme věděli, že na to nebudeme mít. Proto jsme si dali úkol hrát zezadu a na brejky," vysvětlil trenér Dolan Jiří Navrátil.
Stanovené taktika mohla hostům přinést ovoce, jenže to by dolanští fotbalisté museli dotahovat nadějně rozehrané akce až do úspěšného konce.
„Zakončení je naše Achillova pata, jdeme dvakrát sami na brankáře a nedáme gól," krčil rameny Navrátil.
Největší šance hostů přišla chvíli po začátku druhé půle, jenže unikající Čapek v dobré pozici zamířil do gólmana. „Musíme poděkovat Pavelkovi, že nás ve druhém poločase podržel, protože soupeř měl tutovku, ze které mohl vyrovnat," prohlásil trenér HFK Aleksijevič.
I domácí mohli ve druhé půli skórovat, jenže Kucharčuk a Tögel mířili mimo hostující svatyni. Dolany jednou zachránilo i břevno, to když si v obranném zákroku trochu nešikovně počínal Václavík.
Zápas tak nakonec skončil těsnou výhrou domácích barev v poměru 1:0.
„Očekával jsem živější a agresivnější výkon, soupeř se na začátku zatáhl a my jsme s tím měli problém, protože se nám nedařila kombinace a měli jsme příliš nepřesných přihrávek. Pak se nám ale naštěstí povedlo vstřelit branku," hodnotil Aleksijevič, jehož tým si připsal druhou výhru v letošní sezoně.
Dolany zůstávají po pěti odehraných zápasech na dvou bodech.
„Kluky musím pochválit, v té sestavě jsme podali dobrý výkon a s jejich přístupem jsem spokojený. Mohli jsme i překvapit a klidně i vyhrát. Příště se nám už do sestavy vrátí několik hráčů takže věřím, že to bude ještě lepší," uzavřel kouč Dolan Navrátil.
Branka:Kucharčuk. Rozhodčí: Horák – Boček, Jelínek. ŽK: Václavík, Pospíšil (oba Dolany). Diváků:150.
HFK Olomouc B: Pavelka – Krumpolc, Lukášek, Vykydal, Štěpánek – Hornich, Tögel, Sedláček (46. Blažkovský) – Buček, Pezzotti, Kucharčuk. Trenér: Petar Aleksijevič.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Svozil – Čapek, Václavík, Grossmann, Sklenář – Volf, Liška (77. Samek). Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Miroslav Mazal

Vlastní vyhledávání