29.8.09 FC Kralice

31.08.2009 06:46

muži "A"
FC Kralice - FC Dolany 2 : 1 (0:0)

Kralice na Hané - Kralické mužstvo vstoupilo do dalšího utkání krajského přeboru s novým trenérem Františkem Jurou, který vystřídal Zdeňka Chytku z pracovních důvodů. Kraličtí zaslouženě zvítězili a nový kouč si výhry po utkání velmi cenil.
V průběhu první čtvrthodiny zůstávali brankáři na obou stranách bez ohrožení, hrálo se mezi velkými vápny. Častěji drželi míč hosté, ale vážněji potom zahrozili jako první Kraličtí.
Lehký se prosadil individuálně po pravé straně, dostal se přes obránce do ideální pozice pro centrujícího hráče, ale míč, který poslal před branku hostí, spoluhráče nenalezl.
Za chvíli zasáhl gólman Dolan Benčík před Zdeňkem Petrželou a Kratinou a naproti prosvištěla bomba Navrátila z dálky okolo pravého vinklu Kofroňovy branky do zámezí. Ve 23. minutě spálil jistou gólovku domácí Valtr.
Po první střele mu stačil brankář Benčík míč jen nechtěně vrátit a opakovaná vysoko přelétla prázdnou branku. U kralické svatyně pak spálil šanci Štrbík a Kraličtí zlobili soupeře znovu. Sekel blokoval v poslední chvíli střelu Valtra na roh a Benčík musel s vypětím sil i umění zasahovat po další střele Valtra a následně i Růžičky, Zdeněk Petržela pak zamířil bombou těsně nad břevno.
Chvíli před přestávkuu promarnil jistou střeleckou příležitost Dolanský Pospíšil, duel vyhrál Kofroň.
Rychlý gól Kralických brzy po přestávce ovlivnil další průběh zápasu. Lehkému na něj přihrál zprava Valtr a hosty sprcha znatelně zaskočila. Zdeněk Petržela pak promarnil možnost uklidnit spoluhráče druhým gólem, těsně ale přestřelil.
Byl to ale právě on, kdo na začátku poslední čtvrthodiny na 2:0 přece jen zvýšil. Předcházela hrubá chyba dolanského Bergmanna.
Ztratil školácky míč, získal jej Kaštil a střelci naservíroval. V 86. minutě hosté prohru snížili, Grézlovi přihrál na gólovou střelu Duda. V samém závěru ještě Dolanští u domácí branky dvakrát nebezpečně zahrozili.
„Včera jsem vedl první trénink kralického mužstva a teprve jsme se seznamovali,“ vysvětloval svou zvláštní situaci nový kormidelník František Jura.
„Kluci dnes hráli fantasticky. V prvním poločase nevyužili čtyř střeleckých šancí a tak jsme si o přestávce řekli, že musíme chodit do šestnáctky hostí ve větším počtu. Rozhodující byla vůle zvítězit a hráčům děkuji, že mně první zápas usnadnili. Měl jsem reference, že se Kaštil, jinak brankář, umí prosadit i jako útočník a že je to dříč. Dal jsem mu na téměř půlhodinu příležitost a přihrál na druhý gól…!“
„Hráli jsme jako vždy kombinační technický fotbal, ale chyběla finální fáze s úspěšným zakončením. Po vysoké prohře s Přerovem byla u našich hráčů patrná nervozita a křeč. Chtěli jsme to dnes napravit, ale nepodařilo se. Pokusíme se o tříbodový zisk ve středu v Bělotíně,“ křísil naděje vedoucí dolanského mužstva Jan Hajnovič.
Branky: 47.Lehký, 76. Zdeněk Petržela – 86. Grézl.
Rozhodčí: Štětka – Částečka, Němec.ŽK: Dočkal, Valtr – Štrbík, Duda, Pospíšil.Diváků: 120.
Kralice n.H.: Kofroň – Trnavský, Ohlídal, Dočkal, Liška – Valtr, Růžička, Vybíhal, Kratina (77. Neoral) – Lehký (64. Kaštil), Zdeněk Petržela (90. Roman Petržela). Trenér: František Jura.
Dolany: Benčík – Schmidt, Bergmann, Pospíšil, Sekel (80. Horák) – Štrbík (76. Grézl), Navrátil, Novák, Valenta – Pavlíček (67. Hradil), Duda. Trenér: Jiří Navrátil.

Kraličtí fotbalisté pod novým trenérem zdolali Dolany

zdroj: Prostějovský Deník
 

benfika
FC Dolany - Sokol Hnojice 5 : 0 (3:0) 
Branky: Liška Martin 3, Eichler Michal, Podivínský Martin

dorost
SK Červenka - FC Dolany 0 : 4 (0:2)
Branky: Samek 2, Musil, Šimek

mladší žáci
Dolany - Chválkovice 6 : 3 (5:2)
Branky: Kameníček 2, Langer 2, Martiník, Pajík

 

Vlastní vyhledávání