27.5. Tatran Litovel

28.05.2012 06:48

FC Dolany – Tatran Litovel 1:0 (0:0)

Dolany porazily Litovel a významně se přiblížily záchraně
Dolany – Důležité tři body a s největší pravděpodobností rozhodující krok za záchranou v krajském přeboru. Takové bylo z pohledu fotbalistů Dolan domácí utkání s Litovlí, které vyhráli 1:0. 
Jedinou branku utkání vstřelil brzy po přestávce kapitán Vojtěch Pospíšil – jak jinak než hlavou a po standardní situaci. Zbytek zápasu už domácí hrou na hranici obětavosti odbránili.
„Vojtovi Pospíšilovi se nepovedlo minulé utkání ve Velkých Losinách. Ale dnes si to napravil. Asi mu smažu i pokutu, kterou jsem mu dal," usmíval se po zápase velmi spokojený trenér Dolan Jiří Navrátil.
„Myslím, že jsme si to vítězství zasloužili. V prvním poločase jsme měli několik velmi dobrých šancí, ať už Holly nebo Valenta. Takhle nějak jsme si to představovali. Hrát ze zajištěné obrany na rychlé brejky a pokusit se dát gól, a pak to takticky dohrát. Věděli jsme, že Litovel má dobré hráče," doplnil Navrátil.
Hosté dokázali být asi o něco málo nebezpečnější, ovšem ani z největších šancí nebyli schopní dát gól. Dvakrát na brankáři Benčíkovi ztroskotal zkušený Zavadil. V závěrečném náporu zahodil tutovku i další mazák Dombi.
„Když nedáme takové šance, tak nemůžeme vyhrát. Navíc mě mrzí i inkasovaná branka, protože jsme věděli, že prakticky všechny centry chodí na Pospíšila. Hlídat ho měli dva hráči a a stejně ho neuhlídali. Podle mě jsme si prohrát nezasloužili, ale můžeme si za to sami," posteskl si litovelský trenér Tomáš Hrdlovič. Jeho mužstvo však i přes porážku zůstalo na čtvrtém místě tabulky.
Dolany naopak až tři kola před koncem zřejmě definitivně odvrátily hrozbu sestupu. Vedle vlastního vítězství jim nahrál i výsledek z Loštic, kde domácí poslední tým tabulky prohrál z Troubkami a tři kola před koncem už ztrácí sedm bodů.
Branka: 54. Pospíšil. Rozhodčí: Vičar – Vodák, Reich. ŽK: Holly, Hlavica – Planička, Dombi. Diváků: 200.
Dolany: Benčík – Svozil (74. Hlavica), Novák, Pospíšil, Václavík – Valenta, Bergmann (50. Penc), Holly (46. Duda), Jorda, Grossmann – Večeřa. Trenér: Jiří Navrátil.
Litovel: Procházka – Krátký (67. Chrudina), Planička, Jindra, Miklánek – Kvapil, Zavadil, Kratochvíl, Čep – Dombi, Šilberský (60. Bednář). Trenér: Tomáš Hrdlovič.
Autor: Miroslav Mazal/DENÍK

benfika
TJ Sokol Babice "B" - FC Dolany "B"  1 : 0 (1:0)

starší žáci
TJ Mladějovice - FC Dolany 2 : 12 (1:6)
Branky: Samek 2 - Langer 4, Lintner 3, Foukal 2, Kameníček, Kubáček, Neplech

Vlastní vyhledávání