25.10. Tatran Litovel

26.10.2014 20:10

Dolany penaltou otočily zápas v Litovli

TJ Tatran Litovel – FC Dolany 1:2 (1:0)

Litovel, Dolany – Gólový obrat, penalta i červená karta. To všechno nabídl duel mezi fotbalisty Litovle a Dolan.

Spokojenější z něj nakonec vyšli hosté, kteří ve druhé půli v rozmezí sedmi minut dvakrát skórovali a strhli vítězství na svou stranu.

„Jsem rád, že jsme zápas otočili a vyhráli. Bylo to těžké bojovné utkání na těžkém terénu, navíc jsme prohrávali, ale dokázali jsme vyrovnat. Poté už to podle mě bylo o tom, kdo vstřelí druhou branku. Nás výborně podržel brankář Benčík a pak už jsem věřil, že nějaký gól dáme, což se také podařilo," liboval si dolanský kouč Petr Máčala.

Jeho tým však v prvním poločase musel čelit několika litovelských tutovkám. Do první z nich se po krásné Šromově kolmici dostal Bednář, jenže jeho střela postrádala razanci.

Se svými pokusy neuspěli ani Schön se Šromem, jehož rána z rohu šestnáctky po chytré Dragonově přihrávce o chloupek míjela pravou tyč Benčíkovy branky.

V jednatřicáté minutě to už ale domácím vyšlo. Miklánkův centr hlavou prodloužil Šilberský na Milana Dokoupila, který se zblízka nemýlil.

Další trefu mohl přidat Dragon, ovšem vyběhnuvšího Benčíka nepřelstil.

To hosté se do pořádné gólovky témeř nedostali. Výjimkou byl únik Jana Bednáře, proti kterému se blýskl strážce litovelské svatyně Nakládal.

Obraz hry se zpočátku příliš neměnil ani pauze. Obrovskou šanci spálil kapitán Tatranu Petr Dragon. Po Schönově přihrávce postupoval sám na Benčíka, ten však jeho střelu výborným reflexivním zákrokem vytáhl na tyč.

Za promarněnou příležitost stihl Litovelské trest.

O chvíli později po rohovém kopu Albert Šrom poslal ve vápně k zemi Jana Bednáře a rozhodčí Křepský nařídil penaltu, kterou sám faulovaný střelou k tyči proměnil.

„Penalta byla, jak jsem to viděl já, jasná. Náš hráč získal balon a domácí hráč jej normálně zalehl bez jakékoliv možnosti ten balon hrát," měl jasno lodivod Dolan Petr Máčala.

„Ano, byla. Byl to hloupý zákrok od našeho hráče," souhlasil trenér Litovle Petr Mrázek.

K inkriminovanému momentu však podle něj vůbec nemělo dojít: „Předtím tam ale byl úplně jasný faul zezadu na Krátkého. Rozhodčí to však nezapískal, nechal kopat roh a pak tam přišel ten penaltový zákrok," zlobil se.

Litovel si mohla vedení ihned vzít zpět. Dolany však po Kvapilově ráně z trestného kopu zachránila pravá tyč. Znovu naopak udeřilo na druhé straně.

Domácí defenziva zapomněla na Zdeňka Volfa, který převzal dalekonosný pas, propálil Nakládala a dokonal obrat.

Litovel se sice ještě snažila s nepříznivým skóre něco udělat, ale žádnou slibnou možnost už si nevypracovala. A to i přesto, že hosté poslední minuty dohrávali v deseti, když se po druhé žluté kartě předčasně poroučel ze hřiště Holásek.

Po zápase se kouč Tatranu Petr Mrázek pustil do kritiky sudího.

„Myslím si, že to byl remízový zápas, ovšem těžko mohu něco hodnotit. Výkon rozhodčího se mi totiž nelíbil. Nikdy to neříkám, ale tentokrát musím, protože tam chyboval a toto utkání prostě nezvládl," štvalo jej.

Branky: 31. Dokoupil – 59. J. Bednář z pen., 66. Volf. Rozhodčí: Křepský – Štětka, P. Pospíšil. ŽK: Šilberský, Dokoupil – Surzyn, Holásek, Škoda. ČK: 88. Holásek (D.).

Litovel: Nakládal – Otava, Krátký, Miklánek, Kvapil – R. Bednář (74. Čep), Šilberský, Dokoupil, Šrom (74. Navrátil) – Dragon, Schön.Trenér: Petr Mrázek.

Dolany: Benčík – Ješko, Škoda, Penc, Surzyn – Grossmann (76. Boscato), Lasovský, Bergmann (84. Novák), Holásek – Volf (89. Jašek), J. Bednář.Trenér: Petr Máčala.

Vlastní vyhledávání