23.-24.10 SK Hranice

26.10.2010 06:28

SK Hranice – FC Dolany 3:0 (1:0)

Dolany v Hranicích definitivně potopila druhá branka
Udržet si kontakt se špičkou tabulky krajského přeboru chtěli hraničtí fotbalisté před domácím utkáním s FC Dolany. To se jim také podařilo, když se prosadili vždy v závěru obou poločasů.
Hranice byly po celý první poločas herně lepším týmem. Chybělo to jen přesnější zakončení a trochu štěstí. Dolanští se prosazovali především z brejkových situací. Mohli ovšem jít do vedení. Na přelomu první půlhodiny postupoval Duda sám po chybě domácích zadáků na gólmana Sobka, ale ten jeho střelu zneškodnil.
„Domácí měli v prvním poločase optickou převahu, protože byli daleko klidnější v kombinaci, zatímco my jsme byli zbytečně zbrklí. Ale v podstatě se hrálo bez velkých šancí,“ řekl k průběhuprvního dějství trenér hostů z Dolan Jiří Navrátil.
Přesto se v závěru prvního poločasu změnilo skóre. Vedení se po sérii standardních situací ujali domácí, když se ve 44. minutě po rohovém kopu Březíka prosadil hlavou Kušner.
I po přestávce utkání pokračovalo v zaběhnutých kolejích. Hraničtí kontrolovali hru, jenom se nemohli prosadit gólově. Šance Zachara i střely Ference a Pulkerta nenašly správný cíl.
A tak se definitivně rozhodlo až v samém závěru. Soupeř v 86. minutě ztratil míč na útočné polovině a domácí šli tři útočníci na jednoho obránce. Ferenc nezištně přihrál Zacharovi, a ten neměl problém zvýšit vedení Hranických na 2:0 střelou do prázdné branky. O dvě minuty později ještě po faulu na Pulkerta a následném trestném kopu upravil na konečných 3:0 Březík.
„Utkání jsme zvládli bez nějakých větších problémů. Soupeři jsme nic nedovolili, hru jsme měli pod kontrolou a úvodní brankou z konce první půle jsme se uklidnili. V závěru střetnutí jsme ještě přidali další dvě pojistky a utkání tak v poklidu dotáhli k zaslouženému vítězství. Soupeř měl svou kvalitu, ale naší dobrou hrou jsme mu toho moc nedovolili,“ řekl Deníku Petr Zatloukal, kouč hranického celku.
„Ve druhé půli jsme už museli hru trochu otevřít. Řekl bych, že jsme hráli lépe než v prvním poločase, ale šance jsme si nevytvářeli. V době, kdy to vypadalo na náš největší tlak přišla druhá branka, která nám zlomila vaz. Domácí ale vyhráli zaslouženě,“ přiznal sportovně kouč hostů Navrátil.
Branky: 42. Kušner, 86. Zachar, 88. Březík. Rozhodčí: Piňos – Boček, Svozil. ŽK: Holly, Valenta. Diváků: 120.
Hranice: Sobek – Kušner, Kundrát, Wojnarovský, Páleník (81. Cvešper) – Žoch (34. Pulkert), Málek, Chrastina, Březík, Zachar – Pokorný (57. Ferenc). Trenér: Petr Zatloukal.
Dolany: Benčík – Čapek, Pospíšil, Novák, Václavík – Dlabal (58. Šimek), Štrbík, Valenta, Holly – Čech (75. Navrátil), Duda. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Jiří Fišara, DENÍK

benfika
FK Huzová - FC Dolany 2 : 3 (1:2)
Branky: Hrdlička 2, Hoza

dorost
FC Dolany - Sokol Doloplazy 2 : 3 (1:1)
Branky: Gloser, Hrdlička

starší žáci
FK AD Horka - FC Dolany 0:4 (0:3)
Branky: Foukal 2, Isakidis, Maduda

Vlastní vyhledávání