22.8. FC Kralice

29.08.2010 18:03

FC Dolany - FC Kralice 1 : 2 (1:1)

Fotbalisté Dolan si po vysoké porážce na úvod sezony s Jeseníkem spravili v minulém kole chuť v Lipníku. Před vlastními diváky se jim ale ve třetím kole krajského přeboru opět nevedlo. S Kralicemi prohráli 1:2.
Utkání, které bylo rozloučkou útočníka Martina Pavlíčka s dolanským dresem v němž odehrál pět sezon, začalo pro domácí dobře. Už v 5. minutě se střelecky prosadil Marek Duda.
„Do patnácté minuty nic nenasvědčovalo tomu, že bychom neměli vyhrát a nejspíš pod dojmem toho jsme polevili. Přestali jsme běhat a zákonitě začali více faulovat. Z toho byla spousta standardek, dostali jsme se pod tlak,“ říkal po utkání trenér domácích fotbalistů Jiří Navrátil.
„Z tlaku pak přišel i vyrovnávací gól Kralic. Odražený míč krásně z pětadvaceti metrů trefil Dostál do šibenice. „Dvacet minut jsme podcenili a na to jsme pořádně doplatili,“ měl jasno dolanský kouč.
„Myslím, že prvním poločase jsme byli lepší a po zásluze srovnali,“ hodnotil kralický kouč František Jura.
Ve druhé půli se hrálo převážně na polovině hostů. „Ve druhém poločase už jsme se zlepšili. Do 80. minuty jsme měli dost znatelnou převahu. Soupeř se prakticky nedostával za polovinu,“ popisoval Navrátil. Jenže převaha domácích byla spíš platonická, šancí si vytvářeli jen málo. „Málo jsme se dostávali do zakončení. Možná nám trochu chyběl Štrbík,“ hledal příčinu kouč Navrátil.
V 70. minutě ukončil svou dolanskou anabázi Martin Pavlíček a na jeho místo přišla nová akvizice ze Štítů Antonín Čech, v minulé sezoně třetí nejlepší střelec přeboru.

Ještě předtím se o raritu postaral hlavní rozhodčí Pěček. Nejprve odpískal za sražení Smoláka brankářem Kofroněm penaltu, kterou však vzápětí po poradě s asistentem odvolal.
„Hlavní prý ze svého pohledu viděl faul, ale pomezní prý stál v lepším úhlu. Proto se ho šel zeptat a on mu řekl, že brankář jako první odehrál míč,“ prozradil kouč Navrátil, jak sudí svou eskapádu odůvodnil. „Prostě se nechal zviklat protesty hostujících hráčů a funkcionářů,“ soudil trenér Dolan.
„Byl to důležitý moment, ale penalta byla odvolána po právu, protože odpískána byla zcela nesmyslně,“ prohlásil trenér Kralic Jura.
Na jeho svěřence ještě čekal sladký konec. V 80: minutě přišla zase standardní situace, další odražený míč a další výstavní trefa, tentokrát z kopačky Růžičky. „Tak krásné góly, jako jsme dostali, jsem neviděl ani v televizi. Fotbal je někdy holt i zákeřný,“ posteskl si kouč domácích Navrátil. „Druhý gól byl pro nás šok a z něj jsme se už nevzpamatovali,“ do­dal.
„Myslím, že jsme měli větší chuť po vítězství a proto bylo naše vítězství zasloužené,“ připojil svůj komentář trenér Kralic.
Branky: 5. Duda – 20. Dostál , 80. Růžička. Rozhodčí: Pěček – Krobot, Petr. Diváků: 150.
Dolany: Benčík – Schmidt, Penc (65. Hollý), Pospíšil, Čapka (70. Václavík) – Valenta, Bergmann, Novák, Smolák – Pavlíček (80. Čech), Duda. Trenér: Jiří Navrátil.
Kralice: Kofroň – O. Petržela, Kocourek, Trnavský, Dostál – Valtr, Růžička, Poláček, Pořízka (70. Matula) – R. Petržela (60. Vybíhal), Lehký (88. Homola). Trenér: František Jura.

benfika
Velký Újezd - FC Dolany B  2:6 (0:2)
Branky: Chodil, Slezák - Liška 3, Sklenář 2, Podivínský

dorost
FC Dolany - Červenka  3:1 (2:1)
Branky: Samek, Vychodil, Štěpánek O. - Vaněk

Vlastní vyhledávání