22.-23.9. TJ Sokol Určice

27.09.2012 09:35

Dolany podle očekávání nestačily na Určice
FC Dolany – Sokol Určice 2:5 (1:4)

Dolany – Fotbalisté Určic potvrdili v Dolanech roli favorita a zvítězili vysoko 5:2, čím si upevnili vedení v tabulce krajského přeboru. Podle domácích však byl výsledek možná až příliš krutý.

O všem podstatném se rozhodlo už v prvním poločase, kdy hosté během dvaatřiceti minut nastříleli čtyři branky a bylo prakticky po zápase.
„Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu a bránit. Věděli jsme, že soupeř je kvalitní a že ho nesmíme nechat střílet. Jenže už ve čtvrté minutě jsme dostali první gól a hra se nám rozsypala," říkal trenér Dolan Jiří Navrátil, který měl tentokrát k dispozici pouze jedenáct hráčů.
„Začátek jsme zaspali, ale poločasový výsledek byl snad až trochu nespravedlivý. Určice byly neuvěřitelně produktivní. Snad z každé střely na branku dali gól," popisoval Navrátil určický uragán.
Jak již bylo řečeno, favorita poslal do vedení už po čtyřech minutách Halouzka. Do půle se pak prosadil ještě bývalý hráč Dolan Holly, znovu Halouzka a čtvrtou branku dával ve 32. minutě Vodák.
Domácí dokázali jen těsně před přestávkou korigovat Pencem.
„O přestávce jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Začali jsme soupeře presovat a řekl bych, že hosté to moc nezachytili. Chtěli to asi už jen dohrát. Řekl bych, že jsme byli až do konce lepším týmem. Dokonce jsme měli několik šancí, ovšem nebyli jsme schopní je proměnit. To je naše slabina," zalitoval Navrátil. „Tři velké šance měl Volf, který jednou trefil i břevno. Další možnosti měl Čapek," vypočítával Navrátil.
Snížit na rozdíl dvou branek se ale podařilo Dolanům až dvanáct minut před koncem. Trefil se Šimek. Víc už Určice nepovolily. Naopak po brejku v závěru vstřelil svůj druhý gól v zápase Vodák a pečetil na konečných 5:2 pro hosty.
„Každý zápas samozřejmě chcete vyhrát, ale poměřovat se prvním mužstvem tabulky, to je pro nás momentálně těžké. Proto jsem v poločase zdůrazňoval, ať se hlavně nikdo nezraní, nebo nenechá vyloučit. Ty opravdu důležité zápasy nás teprve čekají," řekl na závěr Navrátil.
Už ve středu totiž jeho tým ve vloženém kole nastoupí proti Opatovicím.
Branky: 42.Penc, 78.Šimek – 4.a 30. Halouzka, 32.a 88. Vodák, 22.Holly. Rozhodčí: Dorušák – Motlíček, Křepský. ŽK: Hradil, Penc, Volf, Šimek – Bokůvka.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Svozil – Čapek, Grossmann, Bergmann, Václavík, Šimek – Volf. Trenér: Jiří Navrátil.
Určice: Nejezchleb – Javořík (65. Petržela), Peka, Vaněk, Ján – Bokůvka, Matoušek, Holly (82. Los), Hochman – Vodák, Halouzka. Trenér: Miroslav Vláčil.
Autor: Jiří Fišara/DENÍK

benfika
1.FC Olešnice - FC Dolany  1 : 4 (1:1)
Branky: Bódi, Hausner, Hrdlička, Samek

starší žáci
FC Dolany - Hvězda Libavá 7 : 5 (5:3)
Branky: Foukal 3, Schwarz 2, Fiala, Koiš

mladší žáci
Sokol Těšetice - FC Dolany  1 : 6 (0:1)
Branky: Krones - Schwarz 3, Klabanda 2, Jahoda

Vlastní vyhledávání