20.8.2015 SK Chválkovice

21.08.2015 19:38

Chválkovice vydřely v Dolanech první bod. Je to zklamání, řekl kouč Dolan

FC Dolany – SK Chválkovice 0:0

Dolany, Olomouc – Fotbalisté Dolan na domácí hřišti pouze remizovali s Chválkovicemi. V souboji dvou týmů, které loni v krajském přeboru bojovaly o záchranu, měly trvalou převahu Dolany. Z řady šancí však domácí gól vytěžit nedokázali a v závěru navíc museli dohrávat o deseti.

Vzhledem k průběhu zápasu braly Dolany remízu jako ztrátu.

„Jsme velmi zklamaní, že jsme nevyhráli. Hru jsme ovládli a vytvořili jsme si hodně šancí. Chválkovice přijely s defenzivní taktikou a nebylo lehké se přes jejich obranu dostat," glosoval průběh zápasu domácí trenér Petr Máčala.

Naopak Chválkovice mohly slavit první bod v sezoně.

„Je to bod z venku, takže to bereme jako zisk. Podle mě to bylo vyrovnané utkání. Musím ocenit, že hráči do toho dali srdíčko, bojovali a plnili taktické pokyny," chválil své svěřence trenér hostů Tomáš Glos.

Domácí Dolany měly v první půli třikrát blízko ke gólu. Své šance však postupně nevyužili Holásek, Procházka a ani kapitán Volf, který po rohu zblízka přestřelil bránu. Za hosty se mohl prosadit Novotný, ten však z malého vápna přestřelil.

Po přestávce se hra vyrovnala a do průběhu utkání navíc vstoupilo vyloučení Jana Holáska. Ten v63. minutě podle rozhodčího Kološe v přerušené hře nakopl soupeře a domácí záložník musel do kabin.

Trenér Máčala tento moment příliš komentovat nechtěl.

„Byla to vzájemná strkanice. Hráč soupeře dostal žlutou, náš červenou. Těžko posoudit, raději se k tomu moc vyjadřovat nechci," uvedl domácí kouč.

I v deseti zůstaly Dolany aktivní a několikrát měly blízko ke vstřelení branky. „Nadále jsme pokračovali v naší hře a i v deseti jsme měli tři šance. To hodnotím pozitivně," těšilo domácího trenéra.

Hosté se sice snažili v přesilovce dostat svého soupeře pod tlak, ale podle kouče Tomáš Glose už tým na závěrečný nápor neměl dostatek sil.

„Síly ubývaly hráčům na obou stranách. Už jsme neměli na to, abychom dostali soupeře pod nějaký větší tlak. Sice se hrálo většinou na polovině soupeře, ale vytvořili jsme si jen jednu šanci," narážel Glos na velkou příležitost Vališe, který dvacet minut před koncem minul bránu po přiťuknutí Novotného.

Rozhodčí: Kološ – Slota, Ehrenberger. ŽK: Procházka, Bergmann – Vališ, Novotný, Sedlář. ČK: 63. Holásek. Diváků: 220.

Dolany: Chlanda – Procházka, Bergmann, Pekař, Jíša – Kubeček, Holásek, Čapek, Lasovský – Volf, Hegr. Trenér: Petr Máčala.

Chválkovice: Stejskal – Toman, Penc, Beneš, Václavík – Andrýsek, Vališ, Žebrok, Lejsek – Novotný, Sedlář. Trenér: Tomáš Glos.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK/Deník

Vlastní vyhledávání