18.-19.5. FC Kralice

03.06.2013 09:03

FC Kralice na Hané – FC Dolany 3:1 (2:0)
Kralice prolomily šňůru porážek
Kralice na Hané – Svěřencům Petra Gottwalda se konečně podařilo zvítězit. V sobotu odpoledne přivítali na svém hřišti další tým z chvostu tabulky, a to Dolany. V bitvě méně úspěšných celků se více dařilo domácím a nakonec zvítězili 3:1.
Ziskem tří bodů se Kraličtí vzdálili od sestupujících pozic a opět mohou být klidnější.
První poločas byl jasně v režii Kralic. Dolany se potřebují zachránit, ale jejich výkon tomu rozhodně neodpovídal. Domácí tým ovládal hru na hřišti a posunul se k důležité výhře. Od samého začátku duelu tlačil na soupeřovu šestnáctku, ale i přes velký tlak se nedařilo Benčíka prostřelit. Zlom přišel až v šestatřicáté minutě, kdy se po Kopečného rohu dostal míč k Petráskovi a ten otevřel skóre. V prvním poločase se dočkal i Kopečný, který prostřelil Benčíka mezi nohy.
„První polovinu jsme totálně nezvládli, byli jsme strašně pasivní. Navíc musím přiznat, že nejsem spokojený s výkonem rozhodčích. Mnohdy pískali věci, nad kterými zůstával rozum stát. Nechci se na to samozřejmě vymlouvat, protože jsme měli hrát lépe. Pokud vám ale sudí pískne několik ofsajdů při brejku, tak to jsou ty momenty, které ovlivňují zápas. Já jsem stál v místech, že jsem přesně viděl únik našeho útočníka a ofsajd to nebyl ani omylem. Nevím, proč to rozhodčí pískali. Každopádně v prvním poločase byly Kralice lepším týmem," smutně konstatoval trenér Dolan Petr Máčala.
„My rozhodčí nekomentujeme. Náš tým je tak disciplinovaný, že na hřišti nemluví za žádné situace. Ostatní mužstva mi připadají uplakané, komentují každé zapískání a vytváří tak na arbitry tlak, což není dobré," okomentoval výkon sudích Ivo Gottwald, který na lavičce Kralic zastupoval syna.
Po změně stran došlo i k zlepšení hry hostů, to už ale nestačilo na změnu stavu. Dolany měly několik větších příležitostí, ale prosadit se dokázaly jen jednou, a to z kopačky Samka. Ještě předtím však prohrávaly už 3:0, když v padesáté minutě přidal další trefu Kralic Cibulka. Tentokráte z penalty. Petrásek spadl v pravém rohu šestnáctky a rozhodčí se rozhodli pro pokutový kop.
„V druhé části jsme se zvedli, ale poté přišla nesmyslná penalta. Opět něco, co nedokážu pochopit. Sudí nejprve odpískal normální faul před hranicí šestnáctky a pak si to rozmyslel a určil to jako penaltu. Poté nám kvůli dalšímu ofsajdu neuznal náš gól," stěžoval si Máčala.
Jedinou trefu hostů dal Samek po Novákově akci z leva. Míč dostal do velkého vápna a ze své pozice se nemýlil. V závěru zápasu se do velké šance dostal Čapek, ale ze svého úniku branku nevytěžil. Obdobně dopadla i slibná Pospíšilova hlavička.
„Po změně stran se náš výkon rozpadl, soupeř také neoplýval kvalitou, takže se z toho stala holomajzna. Neřekl bych, že nám uškodil třetí gól. Zkrátka jsme na čtvrt hodiny přestali být důrazní a utkání se dohrávalo v hlubokém podprůměru," líčil Ivo Gottwald.
Branky: 34. Petrásek, 44. Kopečný, 50. z pen. Cibulka – 56. Samek.
Rozhodčí: Vičar – Kopecký, Slota. ŽK: Penc, Pospíšil (oba D). Diváků: 150.
Kralice: Krejčí – Petrásek (68. Vybíhal), Neoral, Martinka, Jamrich (59. Chvojka) – Valtr, Nečas, Dočkal, Kopečný (79. Novotný) – Cibulka, Lehký. Zastupující trenér: Ivo Gottwald.
Dolany: Benčík – Hradil, Pospíšil, Penc, Novák – Grossmann (58. Dlabal), Čech, Bergmann, Valenta – Volf (46. Samek), Krzyžánek (71. Čapek). Trenér: Petr Máčala
Autor: Lukáš Horák/DENÍK

benfika
FC Dolany - Sokol Příkazy  4 : 0 (1:0)
branky: Goldscheid, Langer, Čapek, vlastní

starší žáci
Moravský Beroun - FC Dolany  3 : 4 (2:3)
branky: Foukal 3, Fiala

mladší žáci
FC Dolany - SK Chválkovice  4 : 9 (1:5)
branky: Zajíček D. 2, Jahoda, Schwarz

Vlastní vyhledávání