17.10. 1.HFK Olomouc "B"

18.10.2010 06:14

FC Dolany - 1.HFK Olomouc "B" 1 : 0 (1:0)

Cenné tři body vydřeli na domácí půdě v krajském přeboru fotbalisté Dolan. Díky bleskovému úderu Tondy Čecha porazili juniorku HFK Olomouc 1:0.
Rozhodující okamžik utkání se zrodil už po necelých 180 vteřinách hry. Na dlouhý Bergmannův pas za obranu si naběhl domácí útočník Tonda Čech a bez skrupulí využil chvilkového zaváhání mladého holického brankáře Pavelky.
Dolany v ofenzivě pokračovaly a náskok mohl po půlhodině zvýšit po Čechově nabídce Štrbík. Jeho krásný pokus z voleje se ale tentokrát mezi tři holické tyče nevešel.
Po gólu volal i masopustovský slalom levého obránce Václavíka, který sám přelstil i ofsajdovou past hostující obrany, ovšem pak nepřihrál Čechovi úplně ideálně a vracející obránci dokázali šanci zhatit.
„V prvním poločase jsme hráli super a zaslouženě vedli. Ve druhém poločase jsme už nechtěli udělat chybu. Chtěli jsem držet balon a kouskovat hru, aby se soupeř nedostal do nějakého souvislého tlaku,“ prozradil kouč Dolan Jiří Navrátil, jaké poločasové pokyny zazněly v domácí kabině.
Záměr se ale domácím úplně nezdařil. Druhá půle se totiž odbývala prakticky výhradně na jejich polovině. Přesto mohli domácí v 60. minutě po brejku zvýšit náskok. Štrbík nadvakrát dostal míč k Čechovi, ten prostřelil Pavelku, ovšem radost mu překazila tyč.
Jinak ale měli šance především hráči HFK. Tu největší spálil Čižmar, když z pěti metrů přestřelil domácí branku.
Střídající Jan Tögel, který odehrál i podstatnou část dopoledního utkání A týmu v Uničově, pak v 75. minutě zatřásl nádhernou ranou z bezmála třiceti metrů břevnem. Když neuspěl krátce nato po centru Schinnecka ani Žondra, zůstaly tři body doma.
„V prvním poločase jsme udělali jednu chybu a ta nás stála tři body. Jinak si myslím, že jsme tady odehráli dobrý zápas, jen jsme se nedokázali gólově neprosadit. Druhý poločas probíhal v naší režii. Nastřelili jsme břevno a měli i další šance. Kluky můžu za hru po přestávce jedině pochválit, ale hraje se na góly, a tak nevezeme ani bod,“ litoval kouč poražené holické juniorky Stanislav Měrka.
„Máme takové periody. Když prohrajeme, tak potom pokaždé uděláme jen bod. Dnes jsem ale klukům říkal, že bychom konečně mohli udělat tři a nakonec to vyšlo, takže jsme spokojení. Ze soupeře jsme měli respekt, protože za něj hrají i hráči širšího třetiligového kádru. Škoda, že jsme nedali druhý gól, mohlo to být pro nás klidnější. Soupeř měl ale také šance, takže jsme za jednobrankové vítězství rádi,“ doplnil dolanský Jiří Navrátil.
Branka: 3. Čech. Rozhodčí: Vedral – Kopecký, Kouřil. ŽK: Čech – Čižmar. Diváků: 100.
Dolany: Benčík – Čapek, Pospíšil, Novák, Václavík – Holly, Bergmann, Valenta – Štrbík – Duda (71. Dlabal), Čech. Trenér: Jiří Navrátil.
1.HFK B: Pavelka – Krumpolc (66. Svozil), Vacek, T. Krejčí, Vykydal (46. Tögel) – Bahounek (80. Hapal), Hořava, Schinneck, Kouřil – Žondra, Čižmar. Trenér: Stanislav Měrka.
Autor: Jiří Fišara

benfika
Sokol Babice B - FC Dolany B 2:3 (0:2)
branky: Martin Liška 2, Martin podivínský

dorost
FC Dolany - FC Hněvotín  3 : 2 (1:0)
branky: Gloser, Samek, Štěpánek J.

starší žáci
FC Dolany - Doubrava Haňovice 2 : 2 (1:2)
branky: Foukal, Isakidis

Vlastní vyhledávání