13.8. Spartak Lipník

16.08.2010 09:52

TJ Spartak Lipník - FC Dolany 0 : 4 (0:0)

První půle byla vcelku vyrovnaná, hosté ale působili o něco fotbalovějším dojmem. Největší šanci ke skórování však měli domácí, když po faulu na Bonka zahrávali pokutový kop. Stískal ale překopl branku. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.
Po pauze pak hosté rozpoutali střelecké peklo, jako první se prosadil po centru Smoláka Duda. Domácí pak museli hru otevřít a za to tvrdě pykali. V 77. minutě udeřil opět ze vzduchu Pospíšil. Třetí gól přidal Václavík a poslední slovo měl Smolák, který po přihrávce střídajícího Štrbíka přehodil brankáře.
„Do druhé půle jsme vstoupili dobře, ale v tom největším tlaku jsme udělali chybu, čehož soupeř využil a z brejku udeřil. Po rohovém kopu jsme následně dostali druhou lacinou branku a poté už nás soupeř přehrával,“ přiblížil druhý poločas lipnický kouč Zdeněk Kurfürst.
„Zlomovým okamžikem celého utkání asi byla naše neproměněná penalta. Je to škoda. I když Dolany vyhrály zaslouženě, 0:4 je pro nás krutá porážka,“ dodává.
„Myslím si, že rozhodla naše lepší fyzická připravenost. Domácí se nás snažili napadat po celém hřišti a v závěru odpadli. Samozřejmě by se asi utkání vyvíjelo jinak, kdybychom inkasovali jako první. Z tohoto pohledu byla důležitá neproměněná penalta,“ připustil trenér Dolan Jiří Navrátil, který oproti minulému týdnu, kdy jeho tým podlehl doma 1:4 Jeseníku, pozměnil taktiku.
„Hráli jsme jen s jedním útočníkem a pěti záložníky. Ono je hezké chtít hrát na tři útočníky jako Sigma. Na to ale potřebujete vyšší kvalitu, než momentálně máme my,“ vysvětlil Navrátil.
Branky: 50. Duda, 77. Pospíšil, 80. Václavík, 85. Smolák. Rozhodčí: Vičar – Slabý, Zika. ŽK: Hradil, Janíček – Schmidt, Horák, Bergmann. Diváků: 250.
Lipník: Négyesi – Hradil, Merta, Šebesta, Dudik, Baran, Srovnal, Janíček, Bonk, Stískal (70. Tomík), Šmíd (60. Simon). Trenér: Zdeněk Kurfürst.
Dolany: Benčík – Schmidt, Pospíšil, Penc, Horák (60. Čapek) – Valenta, Bergmann, Novák, Holly (62. Václavík), Smolák - Duda (71. Štrbík). Trenér: Jiří Navrátil.

 
 

benfika
FC Dolany - Kolos Jiříkov 3 : 3 (1:2)
Branky: Podivínský 2, Bodi

dorost
SK Bělkovice - FC Dolany 0 : 6 (0:2)
Branky: Samek 2, Hoerle, Vychodil, Štěpánek J., Štěpánek O.

Vlastní vyhledávání