11.10. TJ Sokol Klenovice

26.10.2014 17:34

Dolany se s Klenovicemi nepáraly, nasázely jim tři góly

Sokol Klenovice – FC Dolany 0:3 (0:1)

Klenovice/Dolany – Další prohru si připsaly Klenovice. Poslední tým krajského přeboru se zatím nedokáže aklimatizovat na vyšší soutěž, a tak jde od porážky k porážce. Poslední prohra s Dolany 0:3 už také zatřásla s křeslem trenéra Navrátila. Jak to bude s týmem dál, ukáže další kolo.

Sobotní zápas začal pro domácí katastrofálně. Už ve třetí minutě inkasovali úvodní gól. Grossmann se svými kolegy totálně zamotali klenovickým obráncům hlavu a poté vyslal míč přesně za Polákova záda. Nadvláda Dolan pokračovala po celý první poločas. Svěřenci kouče Máčaly ještě nastřelili tyč a břevno domácí branky. Klenovice se vzmohly jen na malý odpor. Největší šance si vytvořil Jáhl, ale ani jeden svůj únik nezužitkoval.

„Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře. Dali jsme rychlý gól a vytvořili jsme si i další příležitosti. Nastřelili jsme břevno i tyč. Myslím si, že jsme byli lepším týmem," zhodnotil úvodní půlku kouč Dolan Máčala.

„My jsme začali vlažně a také jsme rychle inkasovali. Hra se poté vyrovnala, ale odehrávala se jen mezi šestnáctkami. Jáhlovi se nepodařilo proměnit dvě tutovky, takže jsme prohrávali 0:1. O přestávce jsme si řekli, že musíme chytnout začátek, ale zase se nám to nepodařilo," kroutil hlavou trenér Petr Navrátil.

Pouhé tři minuty trvalo, než se Dolany radovaly s druhého gólu. Tentokrát nahradil v prakticky stejné situaci Grossmanna Bednář. V padesáté páté minutě se hlavou prosadil po rohovém kopu Ješko a bylo po zápase. Klenovice se už nezmohly na větší odpor a tak znovu jasně padly.

„Ve druhé půlce jsme jen dodaly góly. Soupeř však nehrál zle, jen si nedokázal vytvořit šance," podotkl Máčala a nastínil plány svého mužstva: „Jsme rádi, že jsme navázali na domácí výhru. Chceme se nyní pohybovat v horní polovině tabulky."

„Výsledek odpovídá našemu výkonu," smutně konstatoval klenovický lodivod Navrátil a poukázal na hlavní nedostatky svého kádru: „Kluci nechodí na tréninky a poté fyzicky nemají na vyšší soutěž. Prostě musí všichni trénovat na sto procent."

Špatné výsledky nováčka v krajské soutěži už také otřásají křeslem trenéra Navrátila. „Už jsem jednal s vedením klubu o mém setrvání ve funkci. Uvidíme, co bude dál," okomentoval svou nejistou budoucnost Navrátil.

Branky: 3. Grossmann, 48. Bednář, 55. Ješko. Rozhodčí: Vojáček – Zelík, Bartůněk. ŽK: Liška, Všianský (oba Klenovice)

Klenovice: Polák – Smékal (69. Pytela), Lakomý, Cetkovský, Liška – Rozehnal, Hatle, Šlézar (60. Borovský), Pekař – Všianský, Jáhl (46. Komárek). Trenér: Petr Navrátil.

Dolany: Benčík – Hradil, Ješko, Penc, Surzyn – Grossmann (66. Gross), Bergmann, Lasovský, Holásek (82. Novák) – Bednář, Boscato (46. Škoda). Trenér: Petr Máčala.

Vlastní vyhledávání