1.HFK Olomouc "B"

04.09.2013 12:09

FC Dolany – 1. HFK Olomouc B 2:3 (0:2)
Béčko Holice slaví první výhru. Přestřílelo Dolany.
Dolany – Zápas dvou rozdílných poločasů byl v neděli odpoledne k vidění v Dolanech. Zatímco v první půli jasně kralovala hostující holická rezerva, tak ve druhé části hry měli dlouho navrch domácí, kteří se dočkali vyrovnání. Rozhodující branku ale v závěru vstřelil holický Klobáska. Jeho tým tak slaví první výhru sezony, naopak Dolany na bodový zisk stále čekají.
Béčko Holice mělo raketový vstup do utkání. V 10. minutě centroval Smrček a Gianpaolo Pezzotti otevřel gólový účet. Pak mohl zvýšit hlavičkující Zbraněk, jenže na brankové čáře nebezpečí uhasil Penc.
Na druhé straně se ke střele dostal Čapek, gólman Holice Stejskal ale vytáhl kvalitní zákrok.
Hostující forvard Pezzotti měl brzy na noze i druhý gól, tentokrát však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. O pár minut později se hosté z gólu přece jen radovali. Z dobrých třiceti metrů se do míče opřel Ondřej Klobáska, jehož ostrý projektil zastavila až síť. „Hráli jsme podle mých představ, napravili jsme chyby, které jsme udělali v prvním zápase," pochvaloval si úvodní dějství trenér Holice Petar Aleksijević.
Domácím naopak teklo do bot. „První poločas se nám nepodařil. Hráči se teprve vracejí z dovolených a já nemám sestavu pohromadě," krčil rameny kouč Dolan Petr Máčala.
Ve druhém poločase se však jeho svěřenci zvedli. V 60. minutě důrazný Antonín Čech snížil a o třináct minut později domácí forvard dokonce vyrovnal z penalty na 2:2. „Z mého pohledu to byl absolutně nepochopitelný part, kdy jsme nedostupovali a absolutně jsme se zatáhli," zlobil se Aleksijević.
Jeho svěřenci se ale v závěrečné desetiminutovce přece jen oklepali a dokázali vítězství strhnout na svoji stranu. Tříbodovou trefu si připsal Klobáska, dvougólový střelec zápasu. „Kluky můžu pochválit za bojovnost, dnes musím vyzdvihnout výkony gólmana Stejskala a útočníka Pezzottiho, protože nám hodně pomohli," prohlásil kouč Aleksijevič.
Dolany si za sympatický výkon ve druhém poločase body neodnesly. „Sahali jsme po remíze. Ve druhém poločase se nám podařilo vyrovnat, abychom stejně dostali třetí gól," litoval domácí trenér Máčala.
Branky: 60. a 73. z pen. Čech – 27. a 83. Klobáska, 10. Pezzotti. Rozhodčí: Polanský – Sedláček, Slota. Diváků: 100.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Směták, Václavík – Holly (80. Dlabal), Schvarz, Valenta, Čapek – Volf (77. Liška), Čech. Trenér: Petr Máčala.
1.HFK Olomouc B: Stejskal – Krumpolc (75. Drmola), Zbraněk, Grézl, Smrček – Kopečný (75. Vaida), Klobáska (85. Manina), Jíša, Buček, Blažkovský – Pezzotti. Trenér: Petar Aleksijević.
Autor: Miroslav Mazal

Vlastní vyhledávání