1.9. 1.FC Přerov

04.09.2010 16:52

1.FC Přerov – FC Dolany 2:0 (1:0)

V úvodu souboje viděli diváci oťukávanou hru na jistotu. Šance si vypracovali domácí, ale ve dvou případech zakončení Machače nemělo potřebnou palebnou sílu, aby ohrozilo Benčíka v brance Dolan. V polovině prvního dějství se však skóre měnilo. Nejprve Gřešák poslal na hlavu Kašpárka milimetrový centr mezi penaltu a malé vápno, jenže v takovém úhlu a momentu, že Kašpárek oslněný zapadajícím sluncem neviděl vůbec nic, natož tak míč na něj směřující. Z dalšího ataku však už „zapršelo“. Načechraný centr Matyáše poslal do samostatného úniku Machače. Gólman Benčík na okamžik zaváhal, čehož využil přerovský střelec a lobem poslal svůj tým do vedení.
Dolany se za celý poločas dostaly do jediné slibné šance. Propadnutý míč přes celou bránu ale poslal Dlabal nad Judasovu branku.
Po příchodu z kabin měl na kopačce pojistku Matyáš, jenže jeho dorážka našla pouze tělo Benčíka. Dolanský Dlabal potom opět odmítl vyrovnání, když ve slibné možnosti minul brankovou konstrukci. A tak platilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Z protiútoku Machač ideálně uvolnil Kašpárka a ten tváří v tvář brankáři umístil míč k jeho pravé tyči – 2:0.
Po druhé inkasované brance už neměly Dolany co ztratit, a tak přesunuly síly do ofenzívy. Výsledkem byla dělovka Dudy, ovšem nad branku a pumelenice Čecha, která olízla Judasovo břevno. Velkou šanci, připravenou Koutným, prováhal Kašpárek a na dvoubrankovém vítězství nic nezměnila ani možnost Gřešáka, končící na dolanském brankářovi.
„V šatně před utkáním jsem ordinoval aktivní pojetí, na hřišti to však vypadalo jinak. Nicméně branku jsme nedostali, máme tři body a můžeme se těšit na sobotní derby se Želatovicemi,“ řekl k utkání Pavel Koral, šéf přerovské kabiny.
Jiřímu Navrátili, kouči Donal, se nezdála situace kolem první branky: „Mám výhrady k dosažené první brance, vypadá to, že tam mohl být ofsajd. Tato situace zřejmě rozhodla celý souboj. Jinak se jednalo o vyrovnané týmy.“
Branky: 24. Machač, 64. Kašpárek.
1.FC Přerov: Judas – Matyáš, Venský, Hrabal, Zatloukal – Gřešák, Kašpárek (90. Talach), Hýbner, Čechák (58. Pola) – Machač (88. Dostál), Koutný.
FC Dolany: Benčík – Schmidt, Horák, Pospíšil, Václavík – Čapek (68. Hrdlička), Novák, Valenta, Duda – Dlabal, Čech.

 

 

Vlastní vyhledávání