1.5. FK Kozlovice

02.05.2013 10:36

Vítězná šňůra Kozlovic skončila, doma favorita překvapily Dolany
Kozlovice – Selhání. Tak tímto slovem lze vystihnout počínání fotbalistů Kozlovic, kteří na svém hřišti v rámci dohrávaného 17. kola krajského přeboru překvapivě podlehli na spodních příčkách pohybujícím se Dolanům 1:2.
Kdo čekal, že domácí soupeře z chvostu tabulky doslova přejedou, tak musel být zklamán. Kozlovice se nedokázaly přes dobře pozičně stavěné hráče prosadit.
„Klíčem k úspěchu bylo to, že se nám dařilo vycházet z kvalitní obrané fáze. I díky ní jsme Kozlovice do vážnější gólové šance nepustili," zmínil Petr Máčala, trenér Dolan.
Černá práce Dolan přinesla kýžené ovoce, když po necelé půlhodině hry otevřel gólový účet zápasu Valenta. Při skóre 0:1 také skončila první pětačtyřiceti­minutovka.
„Vůbec nám nehrál střed ani kraje zálohy, nedařili se nám ani přihrávky," zlobil se Tomáš Martínek, trenér Kozlovic.
Ve druhé půli jeho tým zvýšil svou aktivitu. Palebné pokusy však cíl určení dlouho míjely. Gólman Benčík inkasoval až v závěrečné pětiminutovce, kdy ho nekompromisní střelou překonal kapitán Martin Král.
Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Michal Král ve snaze uklidnit centrovaný míč do bezpečných prostor ho nešťastně nasměroval do vlastní sítě.
„Balón nepříjemně v tom větru zaplaval a prostě se mu to od hlavy odrazilo tím nesprávným směrem. Tohle Michalovi určitě nebudu vyčítat. I takové góly prostě padají," okomentoval rozhodující okamžik domácí kouč Martínek.
„Samozřejmě nás porážka mrzí. Obzvlášť po těch předchozích třech výborně odehraných zápasech. Za druhý poločas by byl bod pro nás spravedlivý, ale celkově s výkonem týmu nemůžu být spokojený," uvedl zklamaně.
„Mé dojmy jsou samozřejmě pozitivní. I když jsme utkání lámali v závěru zápasu i tak trošku se štěstí, tak si vítězství o to více ceníme," řekl spokojený Máčala. „Venkovní zápasy se nám poměrně daří, ale musíme zapracovat na domácích zápasech, ve kterých ztrácíme zbytečně body," poznamenal závěrem lodivod vítězů.
„Nejspíš nám neseděl styl hry, kterým se u nás Dolany prezentovaly. Týmy k nám nejspíš budou jezdit bránit a s tím se musíme umět poprat. Nyní nám to nešlo," dodal Martínek.
FK Kozlovice – FC Dolany 1:2 (0:1)
Branky: 86. Mar. Král – 28. Valenta, 86. vlastní Mich. Král.
Rozhodčí: Slota – Lakomý, Reich. Žluté karty: Kaďorek, Stokláska- Bergmann.
FK Kozlovice: Mánek – P. Řehák (64. Stokláska), Mar. Král, Mich. Král, Heger – Kaďorek, Střelec, Tomčík, Petráš (Pola) – J. Dohnal, Zezula. Trenér: Tomáš Martínek.
FC Dolany: Benčík – Šimek (88. Dlabal), Penc, Novák, Svozil – Bergmann (83. V. Pospíšil), Hradil, Čech, Valenta – Krzyžánek (80. Čapek), Volf. Trenér: Petr Máčala.
Autor: Jaroslav Pazdera/DENÍK

benfika
FC Dolany - Hvězda Libavá  2 : 0 (0:0)
branky: Tomáš Hrdlička 2

Vlastní vyhledávání