1.-2.9. FC Želatovice

04.09.2012 06:35

Želatovice přehrály Dolany a slaví první vítězství

Želatovice – Souboj dvou týmů, které zatím na podzim nevyhrály, to byl nedělní souboj čtvrtého kola krajského přeboru v kopané mužů mezi Želatovicemi a hosty z Dolan. Domácí si už během první čtvrthodiny vytvořili dvoubrankový náskok, který kontrolovali až do závěrečného hvizdu sudího Bočka.

Diváci v Želatovicích se rozhodně nenudili, když viděli otevřenou ofenzivní partii z obou stran.
Jako první se do střelecké listiny zapsali domácí v probíhající desáté minutě. Stoper Venský dobře četl hru, získal míč a poslal jej do strany na Matušíka. Ten našel ve vápně Davida Chudu, který se otočil kolem svého obránce a přesně zakončil.
O pět minut později už to bylo o dvě branky. Želatovičtí předvedli ukázkový rychlý protiútok, na jehož konci byl Vít Koplík, který šťastně od tyče zvýšil vedení svého týmu. Hosté ještě reklamovali, že míč nepřešel celým objemem brankovou čáru, ale na výroku rozhodčích už to nic nezměnilo.
Korekce ze strany Dolan přišla ve 33. minutě, kdy domácí krajní obránce Řehák ve vápně zbytečně fauloval a pokutový kop proměnil kapitán Jan Bergmann.
Za další čtyři minuty už ale domácí měli dvoubrankový náskok zpět. Němcův přímý kop totiž usměrnil do sítě Jiří Jemelka a upravil na poločasových 3:1.
Hosté se ani za nepříznivého stavu nevzdávali a v 55. minutě se dostali na dostřel, když Jiří Navrátil precizně usměrnil přímý kop z osmnácti metrů.
Želatovice však okamžitě přispěchaly s odpovědí. Uběhly sotva tři minuty, Smékal centrem z levé strany našel ve vápně nehlídaného Vladimíra Demela a ten střelou z voleje propálil brankáře Benčíka – 4:2.
Další krásný fotbalový moment diváci viděli v 74. minutě, kdy se domácí útočník Chuda nadechl k velkému sólu. Míč přebral na polovině hřiště a namířil si to přímo k brance. Přitom obehrál snad čtyři hráče, a ač už mohl střílet, oslovil přihrávkou ještě Michala Calábka, pro kterého už nebyl problém vsítit pátou branku svého týmu.
„Přestože jsme vyhráli výraznějším rozdílem, tak to nebylo jednoduché utkání. Velkým přínosem bylo, že se do sestavy vrátili Němec a Matušík. Dolany nehrály špatný fotbal, ale nám se podařilo vstřelit dvě rychlé branky a uklidnili jsme se. V první půli jsme byli lepší, ale po přestávce už jsme začali kupit chyby a bylo jen otázkou času, kdy to soupeř potrestá. Naštěstí nás v brance podržel Tomáš Čech," uvedl kouč vítězného celku Pavel Hošek.
To v táboře hostí mají strach z toho nejhoršího. „Máme hodně zraněných. Už se to s námi táhne delší dobu a jsme opět v těch kolejích, kde jsme byli, když jsme loni na podzim uhráli jen osm bodů. Doufám, že to co nejdřív zastavíme," přeje si trenér Jiří Navrátil.
„Snažíme se hrát kombinační fotbal, což se nám daří. Se soupeřem držíme krok, šance si vytváříme, ale jsme málo produktivní," do­dal.

FC Želatovice – FC Dolany 5:2 (3:1)

Branky: 10. Chuda, 15. Koplík, 37. Jemelka, 58. Demel, 74. Calábek – 33. Bergman (pen.), 55. Navrátil. Rozhodčí: Boček – Kopecký, Částečka. ŽK: 33. Řehák, 72. Smékal, 78. Jemelka – 40. Novák, 52. Václavík, 78. Hradil. Diváků: 200.
Želatovice: Čech – Řehák, Lecián, Venský (70. Calábek), Smékal – Koplík, Němec, Jemelka, Matušík (82. T. Klein) – Demel (63. Zehnálek), Chuda. Trenér: Pavel Hošek.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Václavík – Čapek, Jorda, Bergmann, Grossmann – Volf, Navrátil (76. Samek). Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: David Klein/DENÍK

benfika
FC Dolany B - SK Slavonín B  3 : 1 (1:1)
branky: Hrdlička, Hoza, Krzyžánek

starší žáci
SK Chválkovice - FC Dolany
Branky: Foukal 7, Minář 3

mladší žáci
FC Dolany - Sokol Bohuňovice  2 : 6 (1:2)
Branky: Outlý, Schwarz

Vlastní vyhledávání